Időjárás

Érkezik a fagy és hózápor is lehet

Bombafenyegetés: a rendőrség feloldotta a zárlatot, a Leopold parkot újra megnyitották

Bombafenyegetés miatt péntek délelőtt lezárták az Európai Parlament melletti, valamint az Európai Tanács és az Európai Bizottság közelében található Leopold parkot – derült ki az Európai Parlament (EP) biztonsági szolgálatának az EP-képviselőknek küldött és az MTI-hez is eljuttatott üzenetéből. Később az Európai Parlament biztonsági szolgálata közölte: a zárlatot a rendőrség feloldotta, a Leopold parkot újra megnyitották.

Az Európai Parlament sms-ben küldött üzenetben értesítette az EP-képviselőket a bombafenyegetésről. Az üzenetben azt írták: a Leopold parkot a rendőrség lezárta, az EP épülete azonban nincs veszélyben, közvetlen fenyegetés nem áll fent. „A rendőrség kezeli a helyzetet” – írták.

Az EP munkatársai az MTI-nek elmondták,

az épületet nem zárták be, senkinek sem kellett elhagynia az épületet.

Az EMTI munkatársa arról számolt be, hogy a park bejáratainál rendőrautók állnak, a kapukat rendőrségi felirattal ellátott szalaggal zárták le. A forgalom a park könyékén zavartalan, a gyalogosok is közlekedhetnek.

Kapcsolódó tartalom

Bombafenyegetés miatt kiürítették Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében található King Baudouin középiskolát péntek délelőtt – tájékoztatott az RTL.info internetes hírportál.

Az iskola vezetésének tájékoztatása szerint a diákokat és a tanárokat a közeli parkokba evakuálták. Az épületet rendőrük vizsgálják. A diákok és a tanárok biztonságban vannak. Senki sem léphet az iskolába, ameddig arra a rendőrség nem ad engedélyt

– áll a közleményben.

Az Európai Parlament biztonsági szolgálata újabb üzenetében arról tájékozatott, hogy a valamivel tíz óra előtt elrendelt zárlatot a rendőrség feloldotta, a Leopold parkot újra megnyitották.

Az Európai Parlamentet vagy épületeit közvetlen veszély nem fenyegette, de a rendőri intézkedések miatt ideiglenesen korlátozzák a parban található és az EP által fenntartott Európai Történelem Háza múzeumba való bejutást – tájékoztattak.

Az RTL.info hírporál folyamatosan frissülő cikkében azt közölte, hogy

a Leopold parkot a park területén található Emile Jacqmain általános és középiskola közelében elhelyezett robbanóanyagról szóló bejelentést követően zárták le.

A hírportál arról is tájékoztatott, hogy a schaerbeeki King Baudouin középiskola rendőrségi zárlatát szintén feloldották, a diákok és a tanárok visszatérhettek a tantermekbe.

Kiemelt kép: illusztráció

Ajánljuk még