Baleset

Szalagkorlátnak ütközött egy kamion a forgalmas úton, öt kilométeres a torlódás

Nagyszabású rendőrségi akció indult Németországban, miután lövések dördültek egy iskola előtt

| Szerző: hirado.hu
Helikopteres biztosítással, több járőrkocsival vonult ki a rendőrség a németországi Offenburg egyik iskolájához csütörtökön délben, ahol egy diák fegyverrel rálőtt az osztálytársára az iskola előtt. A lövöldöző diákot a helyszínen őrizetbe vették. Szerdán hasonló eset történt Hamburgban, akkor négy kisdiák fogott „fegyvert” a tanárnőjükre az egész osztály előtt.

Nagyszabású rendőri akció kezdődött csütörtökön délben a délnyugat-németországi Offenburgban található Waldbach iskolánál, amelynek bejáratánál a diákok beszámolója szerint lövések dördültek.

A Bild Online beszámolója szerint kora délután négy rendőrségi helikopter körözött a levegőben.

A helyszínre kiérkező rendőrök a gyanúsítottat – az iskola egyik diákját – őrizetbe vették, míg osztálytársát, a lövés következtében megsérült diáklányt azonban nem tudták megmenteni.

Az igazgató előbb utasításba adta, hogy az iskolában tartózkodó tanulók maradjanak bent a tantermekben. Később a diákok rendőri felügyelet mellett elhagyhatták az épületet.

A dpa német hírügynökség értesülése szerint az elkövetőt egy felnőtt állította meg, aki nem az iskola alkalmazottja volt. Úgy tudni, a diáknál több lőszer is volt.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az eseményekről – írja a Bild.de.

Kapcsolódó tartalom

Egy nappal korábban, szerdán fegyveres fenyegetés miatt kellett kiüríteni egy hamburgi általános iskolát, ahol két diák kezében pisztolyt láttak. Szerda este a hamburgi rendőrség bejelentette: elfogtak négy, 12 és 14 év közötti fiút, akik közül ketten egy másik iskolában is tanárokat fenyegettek meg. A társaságnál két játékpisztolyt találtak a rendőrök.

A kiemelt kép illusztráció. A képen: a rendőrség biztosítja a helyszínt egy általános iskola előtt Hamburgban, 2023. november 8-án, miután beszámolók szerint legalább egy fegyveres személyt láttak az iskolában. A rendőrség később közölte: két diák játékpisztolyt fogott egy tanárnőre az osztályteremben (Fotó: EPA/Blaulicht-News)

Ajánljuk még