Aktuális

Lezuhant egy kisrepülőgép, többen meghaltak

Videón a pusztító tűztornádó, mindent lángba borított, ami az útjába került

| Szerző: hirado.hu
Egy tűztornádó söpört végig az ausztráliai Északi területen lévő Tennant Creek városának mezőin. A jelenséget mezőgazdasági vállalkozók rögzítették kamerával.

Az ausztráliai Északi területen lévő Tennant Creek városában drámai videót rögzítettek a helyi lakosok. A videó azt a pillanatot mutatja, amikor egy tűztornádó vagy más néven tűzörvény végigsöpör egy mezőgazdasági területen – írja a New York Post. 

A október 31-én készült videón látható, ahogy a tűz örvénye port kavart és az útjába kerülő területet lángba borítja.

Ebben a helyzetben abszolút nem tehettünk mást, mint hátradőltünk és néztünk”– írta a felvétel készítője, Hayes Cook. Elmondta, hogy napok óta próbálták a területeiket megvédeni a tűztől, így szívszorító volt látni, hogy az elmúlt napok kemény munkája ilyen gyorsan kárba veszett.

Kapcsolódó tartalom

Október végén súlyos erdőtüzek pusztítottak az ország keleti részén lévő Queenslandben is, a tűz egy halálos áldozatot követelt – jelentették be helyi hatóságok.

Paul McVeigh, az állam Western Downs nevű kerületének vezetője kiemelte, hogy a lángok olykor 15 méter magasra is felcsapnak, a széljárás gyors váltakozása pedig tovább nehezíti az oltást. Az államban 8000 hektár földet pusztítottak el a lángok, és körülbelül 70 bozóttűzről lehetett tudni, és több mint 85 építményt emésztettek fel a lángok.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még