Legfrissebb

Halálra gázolt egy embert az InterCity

Robot zúzott halálra egy embert

Rakodó robotkar zúzott halálra egy férfit egy dél-koreai gyárban, miután nem tudta megkülönböztetni az általa pakolt, élelmiszerrel teli dobozoktól.

A BBC News szerdai beszámolója szerint a halálos baleset áldozata egy robotikai cég 40 éves alkalmazottja volt, aki éppen a robot működését ellenőrizte a Dél-Kjongszang tartománybeli paprikaválogató üzemben.

Kapcsolódó tartalom

A robotkar, amely paprikával teli dobozokat rakodott, megragadta a férfit, testét a szállítószalaghoz szorította, és ezzel összezúzta az arcát és a mellkasát. A férfit kórházba szállították, de belehalt sérüléseibe.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség közlése szerint az alkalmazott a robot érzékelőit akarta ellenőrizni a szerdára kitűzött próbaüzem előtt. A tesztet eredetileg két nappal korábbra tervezték, de a robot érzékelőjével kapcsolatban felmerült problémák miatt elhalasztották.

Az üzem tulajdonosa, a Donggoseong külkereskedelmi és mezőgazdasági vállalat illetékese a baleset után kiadott közleményében pontos és biztonságos rendszer felállítását szorgalmazta.

Dél-Koreában márciusban történt hasonló baleset egy autóalkatrészeket gyártó üzemben, ahol egy robot súlyos sérüléseket okozott egy ötvenes éveiben járó férfi alkalmazottnak.

A kiemelt kép illusztráció. A képen: robotok dolgoznak az Audi Hungária Zrt. győri karosszériaüzemében 2017. május 23-án. (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

Ajánljuk még