Gyász

Elhunyt Gát György

Elfogták a tanárukra fegyvert fogó iskolás fiúkat Hamburgban

Fegyveres fenyegetés miatt kellett kiüríteni délelőtt egy hamburgi általános iskolát, ahol két diák kezében pisztolyt láttak. A gyanúsítottaknak úgy sikerült kimenekülniük az épületből, hogy senki sem látta őket. Szerda este a hamburgi rendőrség bejelentette: elfogtak négy, 12 és 14 év közötti fiút, akik közül ketten egy másik iskolában is tanárokat fenyegettek meg.

A hamburgi rendőrök két gyanúsított után kutattak, akik állítólag lőfegyverrel fenyegetőztek – közölték, miután az iskolából riasztást kaptak.

„A fenyegetés helyszínéről jelentkezem, ebből az iskolából hívtak bennünket, mivel egy tanár fegyverrel rendelkező embereket látott az épületben. A bűnügyi osztály munkatársai nyomoznak, hogy megállapítsák, a fegyvert elővették-e, fenyegettek-e valakit vele” – fogalmazott a rendőség szóvivője a szervezet közösségi oldalán közzétett videóban.

Később kiderült, hogy a tizenévesnek tűnő fiatalok az egyik osztályteremben egy tanárra fogták a fegyvert.

Kapcsolódó tartalom

A hatóságok először arra szólították fel a diákokat és a tanárokat, hogy zárják magukra az osztálytermeket – tudósított a német ARD csatorna. Ekkor még úgy tűnt, hogy a fegyveresek bezárkóztak egy osztályterembe. Később azonban kiderült, hogy távoztak az iskolából anélkül, hogy bárki felismerte volna őket, és nem tudni, merre mentek. A vészhelyzeti szolgálat kikísérte a diákokat az iskolából, és busszal egy közeli laktanyába vitte őket, hogy a rendőrök átkutathassák az épületet.

A szökésben lévő fiatalok keresésére helikoptert is bevetettek. A Hamburg nyugati részén lévő Blankenese iskolájának környékét a rendőrség lezárta. Az épület átkutatását délután fejezték be, és azt közölték: a veszély megszűnt.

Szerda este a hatóságok elfogtak négy, 12 és 14 év közötti fiút, miután ketten közülük egy másik hamburgi iskolában is tanárokat fenyegettek meg.

A társaságnál két játékpisztolyt találtak a rendőrök.

A hétvégén Hamburg repülőterét kellett lezárni egy túszdráma miatt. Szombat este egy Németországban élő török férfi behatolt egy rendszámtábla nélküli autóval a kifutópályára. Lövéseket is leadott egy pisztolyból. szemtanúk felvételei szerint két házi készítésű robbanószert is a kifutóra dobott. A férfi saját gyermekét ejtette túszul. Vasárnap délután, 18 órával később megadta magát, kislánya sértetlenül térhetett vissza az anyjához.

Kiemelt kép: Fegyveres rendőrök biztosítják egy iskola környékét Hamburgban, 2023. november 8-án, miután két fegyveres személyt – vélhetően diákokat – láttak az iskolában (Fotó: EPA/Blaulicht-News)

Ajánljuk még