Aktuális

Egy autóbusz, egy tartálykocsi és egy motorkerékpár ütközött össze, több mint húszan meghaltak

Donald Trump győzelmétől várják inkább a kapcsolatok javulását a magyarok

A magyarok inkább Donald Trump győzelmétől várják az amerikaiakkal fenntartott kapcsolatok javulását – írta a Magyar Nemzet a Real-PR 93 friss közvélemény-kutatása alapján kedden.

A felmérés szerint a magyar lakosság körében azok vannak többségben, akik a jövő novemberi egyesült államokbeli elnökválasztáson Donald Trump győzelmét tartanák Magyarország szempontjából kedvezőbbnek (47 százalék), míg a jelenlegi elnök, Joe Biden sikerét feltételezve csupán 22 százalék nyilatkozott optimistán. A válaszadók 31 százaléka nem tudott vagy nem akart véleményt formálni a kérdésben.

Kapcsolódó tartalom

A Magyar Nemzetnek eljuttatott kutatási eredmények azt mutatják, hogy egy most vasárnapi országgyűlési választáson biztosan szavazók véleményét tekintve néhány százalékkal nagyobb a válaszadási arány,

így már 48 százalék a Donald Trump győzelmétől kedvező változásra számítók aránya, míg 25 százalék a hivatalban lévő elnök sikere kapcsán optimistáké.

Jelentős véleménykülönbség tapasztalható a kérdésben pártválasztás szerint: a Fidesz-szavazók nagy többsége (72 százalék) Donald Trump korábbi republikánus államfő győzelmét tartaná Magyarország szempontjából kedvezőbbnek, míg a baloldali szavazók között csupán 21 százalék ez az arány.

Kapcsolódó tartalom

A baloldaliak csaknem fele (47 százalék) inkább Joe Biden győzelme kapcsán bizakodó, utóbbi arány a fideszesek körében mindössze 7 százalék.

Jellemző eltérés az is, hogy a kormánypárti szavazók nagyobb arányban formáltak véleményt – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ajánljuk még