Aktuális

Hátborzongató felfedezést tett kertje rendezése közben a háztulajdonos

Akkora mint egy autóbusz és óriási pusztítást okozhat

Oroszország sikeres próbaindítást hajtott végre tengeralattjáróról a nukleáris robbanófejek célba juttatására alkalmas Bulava ballisztikus rakétával – jelentette be vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

A ballisztikus rakéta kilövése a tesztsorozat utolsó eleme, amely után döntés születik a hordozó haditengerészeti szolgálatba állításáról” – közölte a védelmi minisztérium a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett közleményében.

Kapcsolódó tartalom

A minisztérium a tesztkilövés pontos időpontjáról nem adott tájékoztatást.

A Borei-osztályú stratégiai rakétahordozó tengeralattjáró 16 Bulava ballisztikus rakéta szállítására alkalmas és modern torpedó fegyverekkel is fel van szerelve – áll a közleményben. A minisztérium tájékoztatása szerint a haditengerészetnél már három Borei-osztályú tengeralattjáró van szolgálatban, egy tesztelés alatt áll és további hármat építenek.

Kapcsolódó tartalom

Az Oroszország északi partjainál víz alatti pozícióból indított interkontinentális rakéta több ezer kilométerre lévő célpontot talált el a Kamcsatka-félszigeten. A 12 méteres Bulava rakéta becsült hatótávolsága mintegy 8 ezer kilométer és akár hat nukleáris robbanófejet is hordozhat.

A kiemelt kép illusztráció: MTI/EPA

Ajánljuk még