Aktuális

Vonatbaleset Sápnál: megkezdték az összeroncsolódott mozdonyok elvontatását

A Disney a woke-botrányok után fél a Hófehérke bukásától

| Szerző: hirado.hu
Nem a színészek sztrájkja, hanem a pénzügyi bukástól való félelem késztette arra a Disneyt, hogy egy évvel későbbre tolja az élőszereplős Hófehérke bemutatóját – állítja a Daily Mail. A produkció körül ugyanis rengeteg a botrány, a filmóriás pedig attól tart, hogy emiatt anyagilag is rosszul járhat a cég.

Amikor a Disney bejelentette, hogy élőszereplős változatot készít az 1937-es Hófehérke című rajzfilmklasszikusból, milliók szeme csillant fel világszerte, hogy gyermekkoruk újabb kedvenc meséje a filmvásznon is megjelenik.

A kezdeti izgatott várakozást azonban hamarosan botrányok sorozata árnyékolta be. A woke ideológia jegyében ugyanis a készítők több változtatást is eszközöltek, ami nem nyerte el a rajongók tetszését.

Kapcsolódó tartalom

Miután a Disney a múlt héten bejelentette, hogy egy évvel biztosan elhalasztja a film megjelenését, kijelentette, hogy mindezt a hollywoodi színészek sztrájkja miatt kénytelen megtenni. A Daily Mail értesülései szerint azonban a társaság azért döntött így, mert

fél, hogy film a kritikák fényében valóságos pénzügyi kudarc lesz.

A Disney készülő új adaptációját először akkor érte kritika, mikor kiderült: Hófehérkét, akinek „bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében”, a kolumbiai-amerikai Rachel Zegler alakítja majd. Zegler később többször negatívan nyilatkozott az eredeti műről.

Elmondása szerint a herceg inkább egy zaklató, az új alkotás pedig egyáltalán nem szerelmi történetnek készül.

Kapcsolódó tartalom

Elképzelhető tehát, hogy a sztoriban számos módosítás történhet, ugyanis az alkotók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy lehetőleg egyetlen olyan társadalmi csoport se sérüljön, akiket ők fontosnak tartanak.

Később az is kiderült, hogy filmben a törpéket nem törpe termetű színészek alakítják majd.

A politikai korrektség jegyében az új meseváltozatban szereplő hét törpe többé nem törpe, hiszen számukra már maga ez a szó is tiltólistán szerepel, hanem hét „varázslatos lény” alakítja a törpék szerepét, hogy a mese kellőképpen politikailag korrekt legyen – írtuk korábban.

Erre azután került sor, hogy

a Trónok harca-sorozatból ismert törpenövésű Peter Dinklage azért is kritizálta a filmet, mert az „még mindig arról szól, hogy a hét törpe együtt él egy barlangban”.

Kapcsolódó tartalom

A Disney kezdetben tagadta, hogy a törpék helyébe lépő „varázslatos lényekről” készült fotók valódiak, később kénytelen volt ezt elismerni. A kritikák után azonban úgy döntöttek, hogy mégis maradnak az eredeti koncepciónál és a törpék törpék lesznek, csakhogy az új verzióban élő helyett már animációs szereplők alakítják Vidorékat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Disney’s Snow White (@snowwhite_movie) által megosztott bejegyzés

Ilyen előzmények után döntött úgy a Disney, hogy egy évvel elhalasztja a bemutatót, a legújabb információk szerint pedig minderre azért volt szükség, mert félt, hogy a produkció hatalmas bukást hoz a pénztáraknál, ami óriási anyagi veszteséget jelentene a filmóriásnak.

Forrás: Daily Mail

Ajánljuk még