Gyász

Elhunyt a Ferencváros Európa-bajnok és KEK-győztes vízilabdázója

Több ezer palesztinpárti tüntető gyűlt össze Washingtonban

Több ezer palesztinpárti tüntető gyűlt össze Washington központjában szombaton, hogy Izrael ellen és a palesztinok mellett tüntessen, részben a Hamászt támogatva és tűzszünetet követelve.

A Fehér Ház közelében összegyűlt tüntetők főként azt követelték, hogy állítsák le a harcokat a Gázai övezetben, illetve az Egyesült Államok hagyjon fel Izrael támogatásával.

A helyszíni beszámolók szerint a tüntetők az Egyesült Államok több államából utaztak a fővárosba palesztinbarát szervezetek hívására, többen buszokkal érkeztek Illinois és Ohio államból.

Kapcsolódó tartalom

A megszólaló tüntetők egy része azt hangoztatta, hogy kifejezetten a palesztin emberek mellett szeretne kiállni, de az iszlamista Hamászt nem támogatja. Mások ugyanakkor a Hamász cselekedeteit elfogadhatónak mondták, mert szerintük az Egyesült Államokban hivatalosan terrorszervezetnek számító mozgalom a palesztinok szabadságáért harcol.

Pénteken Kaliforniában mintegy 200, többségében békés palesztinbarát tiltakozó megakadályozta egy amerikai kormányzati tulajdonban álló kereskedelmi hajó elindulását Oakland kikötőjéből. A palesztin zászlókat lobogtató aktivisták azt követelték, hogy Washington állítsa le Izrael támogatását.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: MTI/AP/Vahid Szalemi)

Ajánljuk még