Időjárás

Jön a meleg, a sivatagi por, még az óraátállítás is, aztán a fordulat

Egy másik magyar-izraeli tinilányt is túszul ejthetett a Hamász, magyar áldozata is lehet a terroristáknak

A Hetek információi szerint egy másik magyar-izraeli tinédzserlányt és édesanyját is elhurcolták Gázába a Hamasz dzsihadistái, amikor október elején rajtaütöttek a kibucon, ahol éltek. A szintén magyar-izraeli édesapáról sajnos a támadás óta nincs hír, őt eltűntként tartják számon. A hozzátartozóktól úgy értesült a lap, hogy a terrortámadásnak magyar állampolgárságú áldozata is van.

Most először adott interjút a magyar-izraeli állampolgárságú Osnat Weiss, akinek a családjából többen is a Be’eri kibucban laktak, azon a településen, ahol az egyik legkegyetlenebb mészárlást rendezték az országba beözönlő terroristák. Egyik bátyját, Ilant a támadás óta nem látták, őt eltűntként tartják nyilván, míg a feleségét (Shiri) és 18 éves lányát (Noga) túszként vitték Gázába a Hamasz dzsihadistái. A szülők másik két, idősebb lányát viszont épségben sikerült kimenteni a kibucból, ők egy másik lakásban húzták meg magukat.

Osnat másik bátyját, Amirt, aki az állítása szerint szintén magyar állampolgár, a feleségével együtt megölték a terroristák az otthonukban.

A Hetek úgy tudja tehát, hogy a Hamasz terrortámadásának van magyar áldozata.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: Hetek.hu

Ajánljuk még