Aktuális

Jön a vihar: térképen mutatjuk, mi várható a következő napokban

Kiképzett katonák és terroristák vegyülnek a migránsok közé

Egyre több, katonai tapasztalattal rendelkező harcos és terrorista vegyül el az Európai Unió felé tartó migránsok között. Többségük pedig már lőfegyverekkel érkezik a magyar határra, ahol vagy megpróbálnak átjutni a határzáron, vagy embercsempész bandákba szerveződnek. A fegyverek szinte naponta ropognak a határ szerbiai oldalán és a korábbi katonák, illetve terroristák már nem csak a helyieket, hanem az illegális bevándorlókat is rettegésben tartják.

Több migráns katona volt Afganisztánban, egyikük még a Híradónak is büszkélkedett azokkal a fotókkal, amelyeken tetőtől talpig harci öltözetben, kezében gépfegyverrel látható.

„Az afgán különleges erőknél szolgáltam. A tálibok ellen harcoltam. Most a társaimmal átküzdjük magunkat a határon és utána mindenki megy, ahova akar” – mondta a volt afgán katona.

Kapcsolódó tartalom

A migránsok is nagyon megosztottak egymás között. Sokan maguk is félnek a harcedzett bevándorlóktól. Egyikük azt mesélte, hogy a terroristák és az embercsempészek maffiaként működnek a Balkánon.

„Azzal fenyegetőznek, hogy le fognak lőni bennünket. Félelmetes. Elszedik az összes pénzünket, rendszeresek a lopások, de sokszor még ki is rabolnak bennünket”

– panaszkodott egy iráni migráns.

Sosem volt annyira veszélyes a déli határ, mint most. Az egymással is versengő embercsempészek ugyanis felfegyverkeztek. A bandák hónapok óta háborúznak, szinte folyamatosan lövöldöznek. Az összecsapásoknak több halálos áldozata és sebesültje is volt már. Ráadásul már a magyar rendőrökre is rátámadtak.

Kapcsolódó tartalom

A bűnszervezetek annyira magabiztosak, hogy már a közösségi oldalakon is hirdetik magukat. Olyan videókat posztolnak, amelyeknek a megfélemlítés a céljuk. A magukat „gyilkos csoportnak” nevező bandák, pisztolyt formáltak a kezükből és a nyak elmetszését imitáló mozdulatokat is bemutatnak.

Az amerikaiaktól kaptak katonai kiképzést azok az embercsempészek, akik az afgán hadseregben szolgáltak és most rettegésben tartják a határ szerb oldalát

– erről az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója beszélt. Horváth József szerint az embercsempészek azért is különösen veszélyesek, mert nekik nem számít az emberi élet.

„Itt nem csak kiképzett emberekről van szó, hanem jó részük harcedzett is. Egy dolog, hogy valaki kapott kiképzést, a másik az, hogy ha valaki mondjuk már ütközetben vett részt, átesett a tűzkeresztségen, az már egy másik minőség a katonáknál. És ezeknek az embereknek a jó része már ezen is átesett” – mondta a szakértő.

Brüsszel az illegális bevándorlással Európába hozta a terrort és a bűnözést

– erről Orbán Viktor beszélt pénteki rádióinterjújában. A miniszterelnök kiemelte: a bürokraták legújabb terve pedig az, hogy a beengedett migránsok egy részét rákényszerítsék Magyarországra.

„Arra kötelezik Magyarországot, hogy építsünk migránstáborokat, amiket majd ők föltöltenek azokkal a migránsokkal, akiket ők engedtek be. És nekünk van gyakorlati tapasztalatunk, olyan migránsokat engednek be, akik a magyar déli határon megtámadják a rendőröket. Még lőnek is, utána beengedjük őket a saját országunkba?! Ezek képtelen dolgok” – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a brüsszeli nyomás ellenére a nemzeti kormány nem teszi kockára a magyar emberek biztonságát és kizárólag a magyar emberek dönthetik el, hogy kit engednek be Magyarországra és kivel akarnak együtt élni.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: illusztráció

Ajánljuk még