Baleset

Gázolt a vonat, hosszabb utazási időre kell számítani

Magyar túszok a Hamásznál: a terroristák előbb kivégezték a kislányok családját, majd Gázába hurcolták Ellát és Dafnát

| Szerző: hirado.hu
Két magyar származású kislányt is túszul ejtett a Hamász Izraelben – a hírt a Külügyminisztérium is megerősítette. A 8 és 15 éves magyar-izraeli kettős állampolgár gyerekeket a Nahal Oz nevű kibucból hurcolták el a terroristák még október 7-én. A fegyveresek több rokonukat is megölték, őket pedig Gázába vitték, azóta is fogva tartják a kislányokat. Paczolay Máté külügyi szóvivő azt mondta: folyamatosan kapcsolatban vannak a túszok édeasanyjával, illetve az izraeli különleges munkacsoporttal.

Rémült gyermekek, elkeseredett nők – rengeteg embert ejtettek túszul a hamász terroristái az izrael elleni terrortámadások során. A palesztin fegyveresek miután több ponton is átszakították a kerítésrendszert, behatoltak Izrael területére.

Kapcsolódó tartalom

A Hamász fegyveresei több tucat zsidó települést foglaltak el, nagyon sok fegyvertelen embert, köztük gyerekeket kivégeztek, de voltak olyan egységek is, amik azért mentek, hogy minél több túszt ejtsenek. Nemcsak férfiakat, hanem  nőket és gyermekeket is elhurcoltak a családjuktól, majd a Gázai övezetbe vitték őket.

A legfrissebb információk szerint a több mint kétszáz túsz között két magyar állampolgárságú kiskorú is van.

A gyermekek magyar-izraeli  állampolgárságú édesanyja a Hetek című lapnak adott interjúban elmondta, hogy gyermekei a volt férje új családjának izraeli otthonában tartózkodtak egy Nahal Oz nevű településen, amikor a terrorszervezet elrabolta őket. A Hamász fegyveresei a gyerekek apját, annak párját és a fiát megölték, a nyolcéves Ellát és a tizenöt éves Dafnát pedig magukkal vitték Gázába. A hírt a Külügyminisztérium is megerősítette.

Paczolay Máté külügyi szóvivő az M1 Híradójában elmondta: „Jelenlegi információink alapján 225 embert tartanak fogva a gázai övezetben, közülük ketten magyar-izraeli kettős állampolgárok, mindketten kiskorú gyermekek. Nyilvánvalóan egy ilyen helyzetben elsődleges a biztonsági szempont, ezért csak annyit mondhatok el, hogy

folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyjukkal, valamint az izraeliek által létrehozott, a túszok ügyében eljáró, különleges munkacsoporttal.”

Kapcsolódó tartalom

A magyar állam a terrortámadások óta hat alkalommal is szervezett mentőakciót a térségben rekedt magyarok számára, Izraelből több mint 500 embert juttattak vissza Magyarországra, de

a Gázai övezetből eddig senkit nem lehetett kimenekíteni.

Túszszedő csoport is működött

Rengeteg embert ejtettek túszul a Hamász terroristái az Izrael elleni terrortámadások során. A palesztin fegyveresek, miután több ponton is átszakították a gázai kerítésrendszert, behatoltak Izrael területére.

A Hamász fegyveresei több tucat zsidó települést foglaltak el, nagyon sok fegyvertelen embert, köztük gyerekeket kivégeztek – idézi fel a Híradó – , de voltak olyan egységek is, amelyek kifejezetten azért mentek a helyszínre, hogy minél több túszt ejtsenek. Nemcsak férfiakat, hanem

nőket és gyermekeket is elhurcoltak a családjuktól, majd a Gázai övezetbe vitték őket.

Ajánljuk még