Aktuális

Izgalmas programokkal várják a látogatókat március 15-én Budapesten és vidéken egyaránt

Egy nyolc és egy tizenöt éves magyar állampolgárságú lányt is túszul ejtett a Hamász

| Szerző: hirado.hu
Magyar-izraeli kettős állampolgárokat is túszul ejtett a Hamász – erősítette meg az M1-nek a Külügyminisztérium. Paczolay Máté külügyi szóvivő azt mondta: folyamatosan kapcsolatban vannak a túszok édesanyjával, illetve az izraeliek által létrehozott különleges munkacsoporttal. Korábban a Hetek hírportál írt arról, hogy egy 8 éves és egy 15 éves magyar-izraeli kettős állampolgárt tartanak fogva a palesztin terroristák. A lányokat október 7-én rabolták el otthonukból.

A jelenlegi információink alapján 225 embert tartanak fogva a Gázai övezetben, ebből a 225 emberből ketten magyar-izraeli kettős állámpolgárok, mindketten kiskorú gyermekek. Nyilvánvalóan egy ilyen helyzetben az elsődleges szempont a biztonsági szempont, ezért csak annyit mondhatok el, hogy folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyjukkal, valamint az izraeliek által létrehozott, a túszok ügyében eljáró különleges munkacsoporttal – nyilatkozta Paczolay Máté az M1-nek.

Egy izraeli-magyar kettős állampolgár két gyermekét is túszul ejtette a Hamász palesztin terrorszervezet: a nyolcéves Ellát és a tizenöt éves Dafnát. A két magyar állampolgárságú kislányt a Nahal Oz kibucból rabolták el.

A lányok édesanyja, a magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zin a Hetek című lapnak elmondta: a lányokról az volt legutolsó információ, egy róluk készült felvétel alapján, hogy Gázában tartózkodnak.

A kiemelt kép illusztráció. A Hamász mozgalom fegyveres szárnyának tagjai fegyverrel menetelnek (Fotó: Abed Rahim Khatib/Anadolu Agency/Getty Images).

Ajánljuk még