Aktuális

Szijjártó Péter: Nyolc magyar állampolgár el tudta hagyni a Gázai övezetet

Az iskolai Halloweent is betiltották a „haladók”

| Szerző: hirado.hu
Szigorúan megtiltották az amerikai hagyományok fontos eseményének számító Halloween megünneplését New Jersey egyik tankerületében. Az intézkedésre a szélsőségesen liberális, zavaros ideológiai elemekből álló indoktrináció, a DEI jegyében került sor, hogy ne sértsék „egyesek kulturális és vallási érzékenységét”.

Törölték a Halloweent és betiltották annak jelmezes ünneplését New Jersey egyik tankerületének iskoláiban – számolt be a Fox News.

A döntést még New Jersey kormányzója is hitetlenkedve fogadta, mint erről a közösségi médiában közzétett bejegyzése tanúskodik.

Kapcsolódó tartalom

A DEI nevében

Az Egyesült Államok egyre több oktatási intézményére rátelepedő DEI (diversity, equity, inclusion, avagy sokszínűség, egyenlőség, befogadás) mozgalom egy liberális-genderista, szélsőséges indoktrináció.

E zavaros ideológiai rendszer jegyében törölte el a tankerület főfelügyelője – a diákok „méltóságának” sérülésére hivatkozva – a Halloweent. Az angolszász hagyományokat őrző,

különösen a gyermekek körében népszerű ünnepet éppen a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás értékeire hivatkozva tiltották be.

A döntés indokai között szerepelt, hogy a Halloween „sértő lehet a különböző kulturális és vallási hátterű emberek számára”.

Kapcsolódó tartalom

Az Egyesült Államok területére a demokrata kormányzás időszakában jórészt ellenőrzés nélkül, hatalmas tömegekben özönlenek be illegális migránsok, főleg az ország déli határszakaszán.

Nem törölték el, csak betiltották

Ronald G. Taylor, az érintett körzet, a South Orange & Maplewood School District (SOMSD) tankerületi igazgatója október 6-án levelet küldött az érintett családoknak, amelyben elmagyarázta, hogy a Halloween-ünnepségeket, melyeket eddig az iskolákban, tanítási időben tartottak, mostantól miért csak a tanórákon kívül lehet megtartani.

Közölte, hogy a döntést azért hozták meg, mert az iskola által szponzorált Halloween-ünnep

„kulturális vagy vallási szempontból egyeseket kényelmetlenül érinthet”.

Ráadásul a tankerületben megkérdezett iskolaigazgatók „elsöprő többsége” is támogatta a Halloween-ünnepségek megszüntetését.

A Fox News online kiadásának megkeresésére az érintett tankerület iskolai vezetői azt válaszolták, hogy nem tiltották be teljesen a Halloweennel kapcsolatos ünnepségeket, iskolaidőben azonban nem lehet ilyen ünnepségeket tartani.

Arra, hogy pontosan melyik az a vallás vagy kultúra követőinek érzékenységét sérti a Halloween, amikor az iskolás gyermekek jelmezbe öltöznek, nem tér ki a közlemény.

A kiemelt kép illusztráció. A képen: töklámpások az Ezer töklámpás éjszakája című rendezvényen a New York-i Governors-szigeten 2019. október 25-én (Fotó: MTI/EPA/Jason Szenes)

Ajánljuk még