Aktuális

Fegyveres férfi ejtette túszul egy busz utasait Rio de Janeiróban

Osztrák kancellár: Izrael oldalán állunk, azonosak az értékeink

Ausztria Izrael oldalán áll, azonosak az értékeink – jelentette ki Karl Nehammer osztrák kancellár Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után szerdán Tel-Avivban.

„A holokauszt óta a zsidó nép elleni legborzalmasabb atrocitást követték el. A Hamász rosszabb, mint az Iszlám Állam” – mondta Netanjahu Karl Nehammernek közös sajtótájékoztatójukon a hadsereg tel-avivi főhadiszállásán, s köszönetet mondott szolidaritási látogatásáért.

Kapcsolódó tartalom

„Ez a civilizáció harca a barbárság ellen, és Izrael a civilizációért küzd. Tudom, hogy támogatja harcunkat” – tette hozzá az izraeli kormányfő.

Nehammer hangsúlyozta, hogy Ausztria szolidáris Izraellel.

Az oka jövetelemnek, hogy cseh miniszterelnök kollégámmal együtt Izrael oldalán állunk. Ugyanazok az értékeink, melyeken osztozunk. A terrorizmus elleni közös küzdelem pedig most fontosabb, mint valaha” – hangsúlyozta az osztrák kancellár.

Kapcsolódó tartalom

A Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, és több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint mintegy 200 embert elraboltak és túszként tartanak fogva. Az izraeli válaszcsapásokban azóta már 6546 ember halt meg a Gázai övezetben az ottani egészségügyi hatóságok tájékoztatása szerint, a sebesültek száma pedig a 17 ezret is meghaladja.

Izrael a támadásra válaszul leállította az övezet áram-, üzemanyag-, élelmiszer- és egy időre a vízellátását is.

Ajánljuk még