Időjárás

Egészen más arcát mutatja a tavasz

Több halottjuk és sebesültjük van az orosz légi- és tüzérségi támadásoknak

Legalább három civil életét vesztette és többen megsebesültek az ukrán hatóságok szerint az elmúlt 24 órában a kelet- és dél-ukrajnai területeket ért orosz légi és tüzérségi támadásokban.

A Dnyipropetrovszki területen fekvő Nyikopolban egy férfi életét vesztette az orosz tüzérségi belövésekben – közölte Szerhij Liszak kormányzó.

Az ugyancsak Dnyipropetrovszk területi Krivij Rihben péntek este egy 60 éves férfi vesztette életét, amikor orosz rakéta csapódott egy ipari létesítménybe – közölte Olekszandr Vilkul polgármester Telegram-bejegyzésében.

A férfi 57 éves felesége súlyosan megsebesült egy gránátszilánktól, őt kórházba szállították.

Krivij Rih ipari övezetét az éjszaka folyamán egy második orosz támadás is érte: a becsapódó rakéták és drónok tüzet okoztak, amelyet csak szombat reggelre sikerült eloltani. Emberéletben nem esett kár, de ukrán jelentés szerint a tűz „fontos infrastruktúrát” tett tönkre.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője később azt közölte, hogy az orosz erők lerombolták az ukrán hadsereg egyik üzemanyag- és lőszerraktárát a Krivij Rih-i repülőtér szomszédságában.

Kapcsolódó tartalom

A kelet-ukrajnai Harkivi és Donyecki területen is többen megsérültek az orosz tüzérségi támadások következtében. Az oroszok ismét lőtték az október közepe óta heves harcok sújtotta Avgyijivkát is. Az ipari várost, amelyben egy nagy kokszolóüzem található, a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus 2014. évi kezdete óta ostromolják az Oroszország által támogatott szeparatisták.

A helyi közigazgatás adatai szerint Avgyijivkában már csak mintegy 1600-an laknak,

míg az Ukrajnai elleni 2022. februári orosz támadás előtt a városnak még több mint 30 ezer lakosa volt.

A dél-ukrajnai Herszoni területen egy civil meghalt és egy másik megsérült az orosz csapatok „tömeges ágyúzásában” – közölte Olekszandr Prokugyin kormányzó szombaton. Az oroszok aknavetőket, tüzérséget, páncélosokat, drónokat és rakéta-sorozatvetőket is bevetettek – írta a kormányzó a Telegramon.

Ajánljuk még