Baleset

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Málta is betiltja a bérelhető elektromos rollereket

Málta márciustól betiltja a bérelhető elektromos rollereket az országban a gyalogosoknak okozott kellemetlenségek miatt – közölte a máltai közlekedési minisztérium pénteken.

A döntést a „tűrhetetlen visszaélések” miatt hozták meg – fogalmazott Aaron Farrugia közlekedési miniszter. „Az elektromos rollerekkel kapcsolatos szabálysértések annyira gyakoriak, hogy a rendőrök számának egyik napról a másikra történő megemelése sem oldotta volna meg a problémát” – közölte a miniszter egy sajtóeseményen.

A magántulajdonban lévő rollerek használatát továbbra is engedélyezik, továbbá különféle reklámokkal arra ösztönöznék az embereket, hogy saját elektromos járművet vásároljanak.

Kapcsolódó tartalom

A döntésnek köszönhetően Málta az első európai ország, amely betiltotta a bérelhető elektromos rollereket. A francia főváros szeptemberben hasonló döntést hozott, miután áprilisban népszavazást tartott a kérdésben.

Különösen a tengerparti városokban a gyalogosok gyakran panaszkodtak a véletlenszerűen leparkolt, a járdafelületét teljes mértékben elfoglaló rollerekre, amelyek akadályozzák a garázsokhoz és a lakásokhoz való hozzáférést.

A kiemelt képen illusztráció.

Ajánljuk még