Aktuális

Hatalmas robbanás rázta meg hajnalban Lágymányost, két lakás teljesen leégett, egy ember meghalt

A Hamász bejelentést tett a túszokról

Három túsz, egy nő és két gyereke szabadon engedését jelentette be a Hamász iszlamista terrorszervezet, miközben a szombati tömeggyilkosság után indított izraeli válaszlépések miatt már mintegy 340 ezer ember menekült el otthonából a térségben, a halottak száma pedig mintegy ezerkétszáz.

„Egy izraeli telepes nő és két gyereke kiszabadult, miután a korábbi összecsapások során fogságba estek” – közölte a Hamász fegyveres szárnya.

Az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg a túszok kiszabadulását. Az al-Aksza palesztin televíziócsatorna által bemutatott felvételen egy kék blúzos nő látható, amint két gyerekkel a Hamász három fegyveresének kíséretében elhagy egy szögesdróttal körbekerített területet.

Kapcsolódó tartalom

A gázai egészségügyi minisztérium közben arról tájékoztatott, hogy

az övezetben indított izraeli műveletek halálos áldozatainak száma megközelítette az ezerkétszázat, a sebesülteké pedig az ötezer-hatszázat.

Az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló irodája csütörtök hajnalban azt tudatta, hogy a Gázai övezetben szerda estig további 75 ezerrel, körülbelül 338 ezerre nőtt a belső menekültek száma. Az övezetben mintegy 2,3 millió ember él.

A Gázai övezetet uraló Hamász fegyveresei múlt szombaton meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, melyben több mint ezerkétszáz ember halt meg, mintegy háromezren megsérültek, és a fegyveresek feltételezhetően nagyjából százötven embert raboltak el és ejtettek túszul.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép forrása: MTI/EPA

Ajánljuk még