Időjárás

Óriási fordulattal köszönt ránk a csillagászati tavasz

Tűzszünetet sürgetett Putyin és Erdogan a palesztin-izraeli konfliktusban

Az azonnali tűzszünetért emelt szót a palesztin-izraeli konfliktusövezetben kiéleződött helyzetben Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök – közölte a Kreml sajtószolgálata a két vezető keddi telefonbeszélgetéséről kiadott közleményében.

A moszkvai tájékoztatás szerint a felek mélységes aggodalmukat fejezték ki az erőszak folyamatos elmérgesedése, a polgári áldozatok számának katasztrofális növekedése miatt. Hangsúlyozták, hogy mindkét félnek azonnal be kell szüntetnie a tüzet és újra kell indítani a tárgyalási folyamatot. Putyin és Erdogan kifejezte készségét ennek aktív előmozdítására.

A felek a megbeszélés során kiemelték, hogy „a közel-keleti válság hosszú távú békés rendezése csak az ENSZ Biztonsági Tanácsa által jóváhagyott két állami formula alapján lehetséges, amely egy független palesztin állam létrehozását írja elő az 1967-es határokon belül, Kelet-Jeruzsálemmel, mint fővárossal”.

Kapcsolódó tartalom

A Kreml szerint Putyin és Erdogan az orosz-török együttműködés kérdéseit is megvitatta és folytatni fogja a kapcsolattartást.

Ajánljuk még