Aktuális

Tizenhét tüzérségi lőszer került elő egy társasház kertjéből

Négy nap kutatás után találták meg a víz alatti barlangrendszerben eltűnt búvárt

| Szerző: hirado.hu
Barlang feltárása közben vesztette életét egy kutatóbúvár az Egyesült Államokban. A búvárt 173 méteres mélységben látták utoljára a megfigyelőkamerán keresztül, holttestét négy nappal az eltűnése után hozták felszínre.

Meghalt Brett Hemphill barlangkutató búvár egy expedíció során a texasi Toyahvale-i Phantom Springs-barlangban.

Az 56 éves férfi holttestét vasárnap hozták a felszínre, négy nappal azután, hogy eltűnt.

A Karst Underwater Research (KUR) karsztvíztartó rétegek kutatására és dokumentálására specializálódott szervezet közölte, hogy a cég igazgatója, Andy Pitkin és Hemphill szerda délelőtt 10 óra 45 perckor lépett be a barlangba, ahol új, eddig járatlan utakat kerestek. A páros a merülés után elszakadt egymástól, és Hemphill eltűnt. A földi személyzet utoljára a videókamerán látta, amint egy iránymutatót rögzített az egyik sziklára 173 méter mélyen.

A cég búvárai vasárnap találták meg Hemphill holttestét. Egyelőre nem tudni pontosan, mi történt a búvárral, a vizsgálat folyamatban van.

Hemphill és a KUR csapata 2008-ban országos rekordot állított fel a mélytengeri barlangbúvárkodásban, miután 124 méter mélyre jutott. Öt évvel később Hemphill saját rekordját döntötte meg a toyahvale-i Phantom Springs-barlangban.

Hemphill a floridai székhelyű KUR elnökeként dolgozott. A szervezet a víz alatti rendszerek feltárására, feltérképezésére és dokumentálására szakosodott Floridában, Texasban és Missouriban, valamint a tengerentúlon a Bahamákon, a Dominikai Köztársaságban és Mexikóban.

A kiemelt kép forrása: Karst Underwater Research, Facebook.com

Forrás: New York Post

Ajánljuk még