Időjárás

Jön a viharos szél – térképen mutatjuk, mi várható hétvégén

Atomfegyvert vetne be a Hamász ellen az izraeli képviselő

| Szerző: hirado.hu
A Hamász támadásaira reagálva bevetné a „végítélet fegyvereit” Izrael ellenségeivel szemben Revital „Tally” Gotliv parlamenti képviselő, miközben az országnak nincs atomfegyvere. Ám nem csak ezért nem valószínű, hogy valóra fog válni a Benjámin Netanjahu miniszterelnököt bíráló politikus ötlete.

Revital „Tally” Gotliv izraeli jogász, a kneszet egyik Likud-párti képviselője több olyan bejegyzést is közzétett, amelyben erőteljes megtorlást szorgalmazott az Egyesült Államok által terrorszervezetnek minősített palesztin csoport gázai támadása után.

A Hamász támadásainak már több ezer halálos áldozata és sebesültje van. A terrorszervezet a jelentések szerint számos túszt is ejtett.

Kapcsolódó tartalom

Gotliv az X közösségi oldalon (korábbi nevén Twitter) többször is a nukleáris fegyverek bevetésének szükségességét sürgette. Az egyik ilyen posztjában úgy fogalmazott:

„Arra buzdítom önöket, tegyenek meg mindent, és gondolkodás nélkül használják a végítélet fegyvereit ellenségeinkkel szemben.”

Később pedig azt írta:

„Csak egy olyan robbanás fogja helyreállítani ennek az országnak a méltóságát, erejét és biztonságát, amely megrázza a Közel-Keletet!”

A politikus szerint a Hamász csak nevet Izraelen, ezért a kormánynak gyors intézkedésekre van szüksége.

Kapcsolódó tartalom

Nyikolaj Szokov, a nukleáris leszereléssel foglalkozó bécsi központ (VCDNP) vezető munkatársa a Newsweeknek úgy fogalmazott, a nukleáris fegyverekkel kapcsolatos „üzengetés” az utóbbi években az ukrajnai háború és most a gázai konfliktus miatt egyre elterjedtebbé és mindennapivá vált.

„Izrael számára az ilyen üzengetés talán még károsabb, hiszen az ország nem ismeri el, hogy rendelkezik atomfegyverrel, viszont egy ilyen közvetett megerősítés sem tesz jót az ország megítélésének”

– mondta Szokov.

Hozzátette, Gotliv rövidlátó: egyrészt minden potenciális célpont a saját állama közvetlen közelében van, így az Izraelnek okozott kár rendkívül jelentős lenne, másrészt pedig a nukleáris fegyverek katonai hasznosságát gyakran durván túlbecsülik, különösen azok, akiknek korlátozott vagy semmilyen ismeretük sincs az atomfegyverekről.

Kapcsolódó tartalom

„Ebben a háborúban gyakorlatilag nincsenek célpontjai a nukleáris fegyvereknek”

– mondta Nyikolaj Szokov.

Gotliv az izraeli miniszterelnök, Benjámin Netanjahu hangos bírálója, korábban pedig arról beszélt, hogy az izraeli védelmi erők, valamint a katonai hírszerzés a palesztin terroristáknak és foglyoknak dolgozik.

Ajánljuk még