Időjárás

Esővel vonul át a hidegfront, térképen mutatjuk, milyen idő várható

Izraeliek halálát ünneplik arab tüntetők a nyugati nagyvárosok utcáin

Egyre több nyugat-európai, amerikai, illetve ausztrál városban állnak ki demonstrációkon az Izraelre rontó terroristák mellett. A tüntetésekről folyamatosan kerülnek fel a videók a közösségi oldalakra. A résztvevők több helyen is kifejezetten ünnepelték az izraeliek halálát, palesztin zászlókat lengettek és azt skandálták, hogy Allah akbar!, vagyis Allah a leghatalmasabb. A Magyar Nemzet arra hívta fel a figyelmet, hogy éppen azon országok utcáin ünneplik több száz ártatlan izraeli civil halálát, amelyek rendszeresen antiszemitizmussal vádolják hazánkat.

„Gázt a zsidóknak!” – skandálták a Palesztina mellett kiálló tüntetők Sydney-ben. A közösségi oldalakra feltöltött videókon látszik, az ausztrál fővárosban több százan gyűltek össze, palesztin zászlókat lengettek,

Allahot éltették és antiszemita rigmusokat kiabáltak.

A Hamász palesztin terrorszervezet szombati támadását követően számos nyugat-európai, kanadai, amerikai, illetve ausztrál városban álltak ki a terroristák mellett a demonstrálók.

Kapcsolódó tartalom

Mocskos zsidók – skandálták a tüntetők Berlinben.

Londonban és Manchesterben is felvonulást tartottak a Palesztina mellett kiálló demonstrálók.

Kapcsolódó tartalom

Izraeliek halálát ünneplik a nyugati nagyvárosok utcáin

– fogalmaz a Magyar Nemzet. A lap emlékeztetett: miközben szombat hajnalban a Hamász palesztin terrorszervezet az elmúlt évek legnagyobb támadását indította Izrael ellen,

az arab országok jelentős része a palesztinok mellett állt ki.

A portál azt is írja: a helyi muszlim közösségek éppen azokban az országokban vonultak utcára, amelyek rendszeresen antiszemitizmussal vádolják hazánkat, és amelyek az elmúlt évtizedekben megnyitották határaikat a bevándorlók előtt, és határsértők milliói özönlöttek be ezekbe.

Kapcsolódó tartalom

Ilyen például Svédország és Dánia is, ahol szintén voltak hasonló megmozdulások.

De Franciaország sem maradt ki a sorból, itt a

rohamrendőröket is be kellett vetni, több tüntető ugyanis agresszívvé vált.

Hasonló megmozdulások a tengerentúlon is vannak. Washingtonban pattanásig feszült a helyzet, amikor a palesztinokat támogatók és az Izrael-szimpatizánsok között összetűzés alakult ki, nem sokon múlt, hogy nem tört ki tömegverekedés.

Kapcsolódó tartalom

New Yorkban pedig nemcsak a helyi muszlim közösségek, de amerikaiak is csatlakoztak a Palesztina mellett kiálló tüntetéshez.

„A Hamász erőszakhulláma mellett demonstrálnak, és azt hiszem ebben az időszakban igenis van egy üzenete annak, hogy

Magyarországon nem a Palesztin zászlók lengenek, hanem mi egy Izrael mellett kiálló csúcsot szervezünk”

– hangsúlyozta az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. Kovács István az M1-nek nyilatkozva rámutatott, hogy miközben nyugaton tömegek ünneplik a Hamász terrortámadását, addig Budapesten nemzetközi Izrael-konferenciát szervezett az Alapjogokért Központ, melynek az Izrael melletti határozott kiállás az üzenete.

Kapcsolódó tartalom

Kovács István arról is beszélt:

hazánk álláspontja nem változott, a határokat meg kell védeni,

hiszen a jelenlegi helyzet amiatt is alakulhatott ki, hogy a muszlim bevándorlók egyre többen vannak Nyugat-Európában.

Kapcsolódó tartalom

„Európának szembe kell azzal nézni, hogy az, amit éppen a keblére ölel és amit most már nem hajlandó elengedni a brüsszeli elit, azt, hogy az illegális migráció mindenáron jó, és az idegen kultúrákból érkezett emberek csak a hasznára lehetnek a társadalomnak, ez ide vezethet” – magyarázta az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Kovács István hozzátette:

az Iszlám Állam megszűnésével rengeteg terrorista szivárgott be Európába, erre a migrációs hullámok adtak nekik lehetőséget,

az elmúlt években ők követték el azokat a merényleteket, amelyekben rengetegen meghaltak, például Franciaországban és Németországban is.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette: bár Európa gyorsan felejt, ugyanakkor látni kell azt is, hogy Nyugat-Európában egyfajta ébredés tapasztalható, vagyis

erősödnek azok a hangok, amelyek a bevándorlást már problémaként látják.

Így az európai parlamenti választásokon várhatóan több országban is áttörésre lehet számítani.

Kiemelt kép: A palesztinok mellett tüntető emberek Londonban 2023. október 9-én (Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)

Ajánljuk még