Időjárás

Óriási fordulattal köszönt ránk a csillagászati tavasz

Atomkísérletre készül Nevadában az Egyesült Államok az orosz külügy szerint

| Szerző: hirado.hu
Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes szerint az Egyesült Államok atomkísérletre készül Nevada államban, Moszkva pedig válaszlépésként felmondhatja az atomcsendegyezményt.

Rjabkov szerint a jelek arra utalnak, hogy a nevadai kísérleti telephelyen előkészítő munkálatok folynak vagy folytak, legalábbis a közelmúltig – írja a TASZSZ orosz hírügynökségre hivatkozva a Reuters.

Kapcsolódó tartalom

„Ha az Egyesült Államok valóban nukleáris tesztet végez, azzal arra kényszeríti Oroszországot, hogy maga is így tegyen”

– mondta az orosz külügyminiszter-helyettes.

„Ilyenkor egy teljesen más helyzet áll elő, de a felelősség, hogy ez bekövetkezik-e vagy sem, Washingtonra hárul” – tette hozzá Rjabkov.

Kapcsolódó tartalom

Az orosz parlament alsóházának képviselői hétfőn tíz napot kaptak arra, hogy megvizsgálják, hogyan lehetne visszavonni az átfogó atomcsendszerződés (CTBT) Moszkva általi ratifikálását, miután

Vlagyimir Putyin elnök kilátásba helyezte az atomkísérletek folytatását.

Az orosz államfő a múlt csütörtökön beszélt arról, hogy visszavonhatják a szerződés ratifikálását, arra hivatkozva, hogy az Egyesült Államok aláírta ugyan, de nem ratifikálta a szerződést.

Kiemelt kép: Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes felszólal az ENSZ leszerelési konferenciáján Genfben 2023. március 2-án (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Martial Trezzini)

Ajánljuk még