Baleset

Megérkeztek a képek a baleset helyszínéről: gyermekeket szállító busszal ütközött egy kocsi az autóúton

Ismét lövöldöztek a pakisztáni-afgán határon

Csütörtökön újra megnyitották a Pakisztán és Afganisztán közötti egyik legforgalmasabb határátkelőt, a Csaman és Vels között, miután szerda éjjel afgán határőrök lelőttek két pakisztánit, köztük egy gyereket – közölte az iszlámábádi hadsereg.

Szárfáráz Bugti, Beludzsisztán tartomány belügyminisztere a történtek kivizsgálására és a gyanúsítottak átadására szólította fel az afgán hatóságokat. Kabul egyelőre nem kommentálta az incidenst.

A pakisztáni kormányzat kedden bejelentette, hogy november 1-jéig minden illegális bevándorlónak el kell hagynia Pakisztánt, ellenkező esetben kitoloncolják őket. Jelenleg mintegy 1,7 millió afgán állampolgár tartózkodik Pakisztánban hivatalos iratok nélkül.

Kapcsolódó tartalom

Az afganisztáni tálib vezetés élesen bírálta a tervet, Zabihullah Mudzsáhid, a tálib kormányzat szóvivője elfogadhatatlannak nevezte az intézkedést.

A Pakisztán és Afganisztán közötti feszültség az utóbbi hónapokban jelentősen fokozódott, mivel Iszlámábád szerint Kabul olyan pakisztáni tálib fegyvereseknek biztosít menedéket, akik rajtaütéseket hajtanak végre Pakisztán területén. Az afganisztáni tálib vezetéssel szövetségben álló, de tőlük függetlenül tevékenykedő pakisztáni tálibok az amerikai hadsereg 2021-es afganisztáni kivonulása óta fokozták támadásaikat.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még