Aktuális

Megtalálták a pénztárcáját, de nem örülhetett a salgótarjáni fiatal, mert kiderült mit rejtegtett

Súlyos buszbaleset Velencénél: felüljáróról zuhant a vasúti pályára egy autóbusz, legalább húszan meghaltak

Legalább 21 ember életét vesztette és negyvenen megsérültek, amikor az A4-es autópálya felüljárójáról a vasúti sínekre zuhant és kigyulladt egy busz Velence Mestre nevű városrészében kedd este – közölte az észak-olaszországi város polgármestere az ANSA hírügynökséggel.

A busz az A4-es autópálya egyik felüljáróról több métert zuhant, és a vasúti pályára esett, ahol kigyulladt. A tragédiában legalább 21-en meghaltak és negyvenen megsérültek. Az érintett szakaszon a vasúti közlekedést felfüggesztették.

@hirado.hu Legalább 21 áldozata van a velencei buszbalesetnek #fy #fyp #foryourpage #nekedbe #tragédia #baleset #busz #buszbaleset #szerencsétlenség #velence #külföld #olaszország ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

Az ANSA olasz hírügynökség szerint a busz egy lejtős szakaszon eddig tisztázatlan okokból megcsúszott, és áttörte a szalagkorlátot.

A busz legalább tíz métert zuhanva egy raktárépület és a mestrei pályaudvar vágányai között állt meg, majd kigyulladt.

A helyszínre több mentőautó érkezett ki.

Beszámolók szerint

a földgázzal hajtott busz kigyulladt, az oltási munkálatok kedden késő este még zajlottak.

Luigi Brugnaro velencei polgármester szerint egy magánkézben lévő buszról van szó, amely turistákat szállított egy kempingbe a közeli Marghera településen. Egyelőre nincsenek információk az áldozatok állampolgárságáról.

Szörnyű tragédia sújtotta ma este közösségünket.

Haladéktalanul gyásznapot rendeltem el a szerencsétlenséget szenvedett buszban volt sok áldozat emlékére. Apokaliptikus jeleneteket láttunk, erre nincsenek szavak

– hangsúlyozta Luigi Brugnaro az X közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

Giorgia Meloni miniszterelnök és Antonio Tajani kormányfő-helyettes részvétüket nyilvánították az áldozatok hozzátartozóinak. Tajani az X-en köszönetet mondott a mentőszolgálatoknak a gyors mentésért, egyben szolidaritását fejezte ki Velencével és a városvezetéssel.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még