Megrázó

Lezuhant a repülő, egy szenátor és egész családja elhunyt

Kalapács talált el egy atlétikai versenybírót az Ázsiai Játékokon

| Szerző: hirado.hu
Nyílt sípcsonttöréssel szállítottak kórházba egy atlétikai versenybírót a kalapácsvetők versenyében, miután eltalálta a szer. A versenybírók több méterre ültek a dobókörtől, de a védőháló nem tudta megfogni a több mint hét kiló súlyú golyót, ami egyenesen a tisztviselők felé repült.

Kapcsolódó tartalom

Súlyosan megsérült egy versenybíróiselő az Ázsia-játékokon, amikor a kalapácsvetés versenyszámánál eltalálta egy rosszul eldobott kalapács szombaton.

A kuvaiti Ali Al-Zenkawi a férfi kalapácsvetés döntőjének egyik dobásához állt fel a zsúfolásig megtelt kínai hangcsoui stadionban, amikor a sportoló elhibázott dobása a védőhálóban landolt. A 7,26 kg súlyú, repülő fémgolyó ereje és sebessége miatt azonban a háló csak tompítani tudta a kalapács repülését, megállítani nem, és az oldalt helyet foglaló atlétikai bírák közé repült, és eltalálta egyiküket.

Al-Zenkawi azonnal a bíró segítségére sietett, és elnyomta a vérzést a jobb lábán, majd az ellátást az egészségügyi személyzet folytatta. A versenybírót kórházba szállították, ahol megállapították, hogy nyílt sípcsonttörést szenvedett.

A hálót úgy tervezték, hogy viszonylag lazán lógjon, hogy megakadályozza, hogy a kalapácsgolyó és a diszkosz visszapattanjon a sportolókra a hibás dobások után.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: The Guardian

Ajánljuk még