Gyász

Elhunyt a Ferencváros Európa-bajnok és KEK-győztes vízilabdázója

Horror medvetámadás: egy kanadai párral és kutyájukkal végzett a grizzly

Egy kanadai párt és kutyáját ölte meg egy grizzly a múlt hétvégén az albertai Banff Nemzeti Parkban – közölték a park illetékesei.

A kanadai nemzeti parkokat kezelő Parks Canada szombat esti közleménye szerint pénteken este riasztották őket egy medvetámadás miatt, amely a Banff Nemzeti Park területén, a Red Deer-folyó völgyében történt.

A hivatal közlése szerint a rossz időjárási körülmények miatt nem tudtak helikopterrel indulni a helyszínre. Az áldozatokra szombat hajnalban találtak rá. Mint hozzátették: a grizzlyt meg kellett ölni, mert agresszíven viselkedett.

A helyszín környékét a parkban további értesítésig lezárták a látogatók elől.

A medvetámadás áldozatait Kim Titchener, a család barátja, a Bera Safety & More elnevezésű, medvékkel foglalkozó felvilágosító és ismeretterjesztő portál alapítója azonosította. Mint elmondta, egyre gyakrabban fordul elő, hogy az emberek medvékkel találkoznak, mivel egyre többen töltik szabadidejüket a szabadban, de a végzetes támadások nagyon ritkák. A statisztikai adatok szerint a világszerte előforduló grizzlytámadásoknak csak 14 százaléka halálos kimenetelű.

A Banff Nemzeti Parkban, amelynek évente négymillió látogatója van, grizzlyk és fekete medvék is élnek. A grizzly, amelyből mintegy 60 példány lehet a parkban, Albertában a veszélyeztetett fajok közé tartozik.

A kiemelt képünk illusztráció.

Ajánljuk még