Aktuális

Újabb próbarepülésén megsemmisült a SpaceX gigászi űrrakétája – VIDEÓ

Nem lett igaza a szlovák közvélemény-kutatóknak, akik a liberálisok győzelmét jósolták

| Szerző: hirado.hu
Orbán Viktor szövetségese nyert Szlovákiában, az előrehozott parlamenti választásokon. A szuverenista Robert Fico a kampányban mindvégig hangsúlyozta, hogy ő a magyar miniszterelnök szövetségesének tekinti magát. Elemzők szerint olyan ember nyert a szlovák választáson, aki ugyanazt a politikát képviseli, mint Orbán Viktor – a bevándorlás, Ukrajna és a háború, illetve a gender témában is. Forró Krisztián, a Szövetség elnöke pedig azt írta: ennyi szavazatot, mióta az egységes MKP kettészakadt, magyar párt nem kapott, mint most.  

Az összes szavazóhelyiség lezárása után, a törvényileg előírt szombat este 10 óra helyett jóval később, csak 10:45 perckor hozták nyilvánosságra a szlovák választás exit pollját vagyis várható végeredményét.

A pozsonyi közvélemény-kutatók a liberális Progresszív Szlovákia párt győzelmét jósolták. Nem lett igazuk.

Hatalmas győzelmet aratott a szuverenista Robert Fico pártja az előrehozott választásokon Szlovákiában. A nemzetben gondolkodók győzelme azt is jelenti, hogy súlyos vereséget szenvedtek a liberális, globalista erők. Magyarországnak pedig jó Robrt Fico győzelme, mert a szuverenistákat erősíti.

Robert Fico is többször hangsúlyozta a béke fontosságát. Elemzők arra is felhívják a figyelmet, hogy Fico győzelmével a V4 szövetség is erősödik. A magyarok és a lengyelek mellett egy erősebb szlovák érdekérvényesítés is jöhet – Brüsszellel és a globalistákkal szemben. A szuverenista Robert Fico a kampányban mindvégig hangsúlyozta, hogy

a magyar miniszterelnök szövetségesének tekinti magát.

Az M1-enek csütörtökön adott exluzív interjújában Fico kijelentette:

ugyanazt a politikát képviseli és ugyanazt gondolja, mint Orbán Viktor a bevándorlás, Ukrajna és a háború, illetve a gender témában is.

Az ukrajnai háború kapcsán Fico is többször a béke fontosságát hangsúlyozta – hangzott el az M1 Híradójában.

Kapcsolódó tartalom

Elemzők arra is felhívják a figyelmet, hogy Robert Fico, az Irány (Smer-SD) párt elnökének győzelmével a V4 szövetség is erősödik. A magyarok és a lengyelek mellett egy

erősebb szlovák érdekérvényesítés is jöhet Brüsszellel és a globalistákkal szemben.

Történelmi erdemény a magyaroknál

Forró Krisztián, a Szövetség, a felvidéki magyarok egységpártának elnöke pedig azt írta: ennyi szavazatot, mióta az egységes MKP kettészakadt, magyar párt még nem kapott, mint most. „Történelmi eredményt értünk el ” – írta Forró vasárnap, közösségi oldalán, hozzátéve: a párt elnökére sem szavazott még ennyi ember.

Kapcsolódó tartalom

Kedvezhet a V4-eknek és Magyarországnak

„Kijelenthető, hogy a liberális, globalista erők komoly vereséget szenvedtek most a szlovák parlamenti választáson.

Szlovákiában a szuverenista, békepárti oldal győzött,

ez pedig kedvezhet a V4-ek és egyben Magyarország számára is” – mondta az M1-en Deák Dániel, a XXI. század intézet vezető elemzője.

„Jelen pillanatban a választók többsége sokkal inkább a V4-ek irányába szeretnék mozdítani Szlovákiát” – fogalmazott az elemző, hozzátéve: azt szeretnék, hogy egy békepárti álláspontot osszon Szlovákia, és hogy

állítsák le a fegyverszállítást Ukrajnának.

Deák Dániel szerint Fico „nagyjából hasonló” állásponton van számos kérdésben, mint a magyar kormány.

„Találd ki, ki tért vissza!” – ezt pedig már Orbán Viktor írta közösségi oldalán. Az X-en a miniszterelnök úgy fogalmaz: „Gratulálunk Robert Ficónak a szlovákiai parlamenti választásokon aratott vitathatatlan győzelméhez. Mindig jó egy hazafival együtt dolgozni. Várom a folytatást!”

Ajánljuk még