Fontos

Femke Bol világcsúccsal nyert 400 méteren a fedett pályás vb–n

Emelkedik a migránsok száma, a tunéziai belügyminiszter közölte az ország álláspontját

Tunézia nem kívánja más államok helyett azok határait ellenőrizni – jelentette ki vasárnap Kamel Feki tunéziai belügyminiszter.

„Tunézia semmi szín alatt nem szolgálhat határőrként más országok számára” – húzta alá a tárcavezető videóüzenetében, amelyet az olasz sajtóban is közzétettek.

Feki hangsúlyozta, hogy hazája

nem képes szociális és pénzügyi lehetőségeit meghaladóan nagy számban befogadni illegális bevándorlókat, illetve nem szolgálhat célországként sem.

Kapcsolódó tartalom

A tuniszi belügyi tárca egy újabb átfogó biztonsági művelet eredményeit ismertetve közölte, hogy a héten 62 illegális migrációs kísérletet akadályoztak meg azzal, hogy Szfaksz városában különböző afrikai országokból származó, összesen 681 migránst tartóztattak fel. A minisztérium egyben arról számolt be, hogy 48 embert vettek őrizetbe embercsempészés gyanújával.

A Földközi-tenger partján lévő országon halad át az egyik legforgalmasabb, Európába tartó migrációs útvonal. Bár a tunéziai hatóságok igyekeznek megfékezni az illegális migrációt, ismét emelkedik az Olaszországba érkezők száma, Szfakszot ugyanis az olaszországi Lampedusa szigetétől mindössze 190 kilométer választja el.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még