Rendkívüli

Kigyulladt egy diszkó, legkevesebb hat ember életét vesztette

A parlament épületénél robbantotta fel magát az ankarai merénylő, társát lelőtték a rendőrök

Bomba robbant vasárnap Törökország fővárosában, egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az ankarai parlamentnél. Társát még időben ártalmatlanították a biztonsági erők. A támadásban két rendőr megsebesült. Ali Yerlikaya török belügyminiszter terrortámadásnak minősítette a merényletet, amelynek elkövetéséért egyelőre egyik szervezet sem vállalta a felelősséget.

Szirénák hangja törte meg csendet Ankara belvárosában vasárnap reggel. A környéket egy pillanat alatt ellepték a mentő- és tűzoltóautók. Mindenütt rendőröket és katonákat lehetett látni.

A biztonsági szolgálatok emberei golyóálló mellényben, gépkarabéllyal a kezükben intézkedtek. Az útkereszteződéseket páncélozott gyalogsági járművek torlaszolták el.

Török katonák biztosítják a belügyminisztérium közelében elkövetett támadás helyszínét Ankarában, 2023. október 1-jén. Ali Yerlikaya török belügyminiszter szerint két rendőr megsebesült, amikor két személy bombatámadást hajtott végre a minisztérium bejárata előtt, hozzátéve, hogy az egyik támadó felrobbantotta magát, a másikat pedig a biztonsági erők „semlegesítették”. (Fotó: EPA/Necati Savas)

Ezalatt néhány sarokkal távolabb egy védőfelszerelésbe öltözött bombaszakértő közelítette meg azt a járművet, amivel a terroristák a rendőrség országos parancsnokságához hajtottak.

Kapcsolódó tartalom

A fehér kisteherautóból két ember szállt ki néhány perccel korábban.

Egyikük egészen a belügyminisztérium bejáratáig jutott, ahol működésbe hozta a testére erősített pokolgépet, felrobbantotta magát.

A másik támadót a biztonsági szolgálatok munkatársai még azelőtt ártalmatlanították, hogy robbanthatott volna.

A merényletbe – amelyet Ali Yerlikaya török belügyminiszter terrortámadásnak nevezett – két rendőr megsebesült.

Kapcsolódó tartalom

Az ügyben az ankarai főügyészség nyomozást indított. Egyelőre nem közölték, melyik szervezetet gyanúsítják a támadással, amelyet a török parlament őszi ülésszakának első napjára időzítettek a terroristák.

Kiemelt képen: Török katonák biztosítják a belügyminisztérium közelében elkövetett támadás helyszínét Ankarában, 2023. október 1-jén. Ali Yerlikaya török belügyminiszter szerint két rendőr megsebesült, amikor két személy bombatámadást hajtott végre a minisztérium bejárata előtt. (Fotó: EPA/Necati Savas)

Ajánljuk még