Rendkívüli

Egykori klubja szerint valótlan volt a legendás magyar labdarúgójuk halálhíre

Bosszúból gyilkoltak meg egy helyi albán férfit a migránsok Szerbiában

Migránsok késeltek meg két koszovói albán férfit a szerb–horvát határnál. A balkáni országban azonban most fordult elő először, hogy a migránsok nem egymás között csaptak össze, hanem helyiekre támadtak rá. Egy fiatalembert késeltek halára, a gyilkosság mögött a migránsok bosszúja állt.

Egy 19 éves koszovói

fiatalt annyira megsebesítettek, hogy nem élte túl a támadást.

35 éves társának viszont sikerült elmenekülnie. A rendőrök most egy afgán migránst és társait keresik.

Kapcsolódó tartalom

Késekkel rohantak a helyi lakosokra

„Egy 19 és egy 35 éves férfira támadt egy többfős migránscsoport itt, a horvát határ közvetlen közelében. A fiatalok gyalogosan keltek át a mögöttünk látható határátkelőn, és a közeli település felé haladtak, amikor az erdőből előbukkant egy nagyobb csoport, és késekkel támadták meg őket. Az idősebb férfi a határátkelőre sietett vissza segítséget hívni, de a fiatalabb társán már nem tudtak segíteni, több szúrt seb is volt rajta és belehalt a sérüléseibe” – mondta az M1 helyszíni tudósítója.

Az áldozatról azóta kiderült: albán nemzetiségű volt, korábban pedig már volt konfliktusa a migránsokkal. A helyiek ezért úgy gondolják, a gyilkosság mögött bosszú állhat.

A batrovciai lakókat felháborítják a történtek, nem értik, hogyan fajulhattak el ennyire a dolgok. Attól tartanak: a hasonló támadások rendszeressé válnak.

„Megöltek valakit. Nem tudom hogy történhetett az eset, de három páncélozott jármű és rendőrautók is jöttek a helyszínre. Összegyűjtötték őket az erdőből és elvitték” – meséle egy helyi asszony, aki azt is hozzátette, hogy veszélyessé vált a környék.

A másik megtámadott férifi a sidi rendőrkapitányságon azonosította a gyilkost, a rendőrség így most egy afgán migránst keres.

Gyorsan visszatérnek

Csakhogy nincs könnyű dolguk, hiszen a szerb–horvát határ közelébe egyre több migráns érkezik.

A helyzet pedig egyre romlik:

a település szélén álló házakba is beköltöztek a határsértők.

Vucskovics Zsarko, egy helyi műhely tulajdonosa az M1 stábjának elmondta: az ő műhelyében is rendszeresen éjszakáztak idegenek. Ezentúl nem enged migránsokat az udvarába, mert az eset óta már ő is tart tőlük.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrség kiürítette az épületeket, a migránsokat befogadótáborokba vitték, csakúgy mint azokat a határsértőket, akiket a település környékén találtak. A helyiek szerint azonban a nyugalom nem fog sokáig tartani. A bevándorlók ugyanis gyorsan visszatérnek a határ közelébe, hiszen

rengetegen próbálnak ezen az útvonalon keresztül bejutni az Európai Unióba.

A magyarok „problémásak”

Az M1 Batrovci közelében készült, korábbi felvételein láthatók az út mentén sétáló migránsok. Az erdőben is készültek felvételek, ahol a bevándorlók illegális táborokat alakítottak ki. Egy afgán migráns, aki Londonba igyekszik, azt mondta, a magyar rendőrök problémát jelentenek, ám abban bízik, hogy  Boszniában könnyebb dolguk lesz.

Szerbiában becslések szerint ötezer migráns várakozik.  Aggodalomra ad okot, hogy sokuknál fegyver is lehet.

A kiemelt kép illusztráció. Migránsok egy használaton kívüli mezőgazdasági épület mellett a szerbiai Horgos közelében 2020. január 31-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ajánljuk még