Aktuális

Kényszerleszállást hajtott végre Lengyelországban egy amerikai drón

Ijesztő robotfarkasokkal próbálják távol tartani a medvéket

| Szerző: hirado.hu
Riasztóan megnőtt a medvetámadások száma Japánban, ezért Takikawa város lakói robotfarkasokat telepítettek, hogy elrettentsék a vadállatokat. A szerkezetet már évek óta használják a mezőgazdaságban a vadállatok elijesztésére, de a medvetámadások számának növekedése aggasztja a lakosságot. Az országban április és július között 54 medvetámadás történt, köztük egy halálos volt.

Leleményes megoldást választottak Takikawa lakói, hogy csökkentsék az egyre növekvő medvetámadásokat a környéken. A város robotfarkasokat telepített azokra a helyekre, ahol a legtöbb támadás történt, így próbálják elijeszteni a medvéket.

A robotfarkasokat évekkel ezelőtt eredetileg arra tervezték, hogy távol tartsák a vadállatokat a mezőgazdasági területektől, de mostanra már az önkormányzatok, valamint az autópályák, golfpályák és sertéstelepek kezelői is használják.

A japán környezetvédelmi minisztérium ebben a hónapban közzétett egy jelentést, amelyben 54 medvetámadásról számoltak be országszerte április és július között – köztük egy halálesetről Hokkaidón.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: BBC

Ajánljuk még