Legfrissebb

Elfogták a fegyveres túszejtőt, aki meglépett a rendőrök elől, hármas gyilkossággal gyanúsítják

Azbej Tristan: Magyarország egyként állt fel és érzett együtt a török-szír földrengés áldozataival

Magyarország egyként állt fel és érzett együtt az áldozatokkal – mondta Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a februári törökországi és szíriai földrengés áldozatainak, valamint a magyar kutató-mentőcsapatok szolgálatának emléket állító emlékoszlop átadásán csütörtökön.

Az államtitkár hozzátette: a magyar kormány a Hungary Helps programon keresztül gyors és hatékony segítséget nyújtott a bajba jutottaknak, 167 kutató-mentő vett részt a keresésben a katasztrófa sújtotta területeken. Több mint harminc életet mentettek meg – összegezte Azbej Tristan.

Kapcsolódó tartalom

A magyar kormány tíz tonna tárgyi segítséget is felajánlott – hangsúlyozta.

Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a szervezet 19 fős személyzettel, köztük önkéntes tűzoltókkal, és négy keresőkutyával segítette a törökországi mentést. Öt ember életét sikerült megmenteni.

Gülsen Karanis török nagykövet beszédében kiemelte, hogy Magyarország az első országok között volt, amelyik felajánlotta segítségét a természeti katasztrófa miatt. A nagykövet megköszönte a magyar emberek kedvességét, szolidaritását a magyar kormány és a Hungary Helps segítségét.

Kapcsolódó tartalom

A faragott emlékoszlop Juhász András fafaragó művész munkája.

Ajánljuk még