Aktuális

Tizenhét tüzérségi lőszer került elő egy társasház kertjéből

Szijjártó Péter köszönetet mondott

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden köszönetet mondott a Szövetség nevű szlovákiai magyar párt politikusainak, amiért hosszú évek szétszabdaltsága után végre egységes magyar politikai erő jött létre a felvidéki közösség képviseletére.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Szövetség elnökével, Forró Krisztiánnal közös borsi sajtóértekezletén azt hangsúlyozta, hogy Magyarországnak érdeke a jó együttműködés, a jó kapcsolat Szlovákiával, s ezen a területen a kormány összekötő kapocsként és erőforrásként tekint a felvidéki magyarságra.

Kapcsolódó tartalom

Minél erősebb ez az erőforrás, magyarul, ha van parlamenti képviselete, annál nagyobb hozzájárulást is tud adni a magyar-szlovák kapcsolatok fejlesztéséhez” – jelentette ki.

Hosszú évekig küzdöttünk a Felvidéken is a szétszabdaltsággal, amelynek politikai lenyomata is volt több párt képében. Mára azonban sikerült elérnünk azt, hogy a magyarok, a magyar erő, az egy pártban koncentrálódik” – tette hozzá.

Szijjártó Péter ezért köszönetét fejezte ki az Összefogásból, a Magyar Közösség Pártjából (MKP) és a Most-Hídból a Szövetségbe igazoló és ott maradó politikusoknak, hogy a magyarság érdekét tartják, tartották szem előtt, ami nyilvánvalóan sok esetben okoz talán még személyes lemondást is.

De akik most itt vannak, nekik az erejük épp abban áll, hogy kellő sorrendet tudtak felállítani a magyar közösség érdeke és a saját személyes érdekeik vagy büszkeségük között” – fogalmazott.

Kapcsolódó tartalom

„Ezért mi is büszkék vagyunk rátok, büszkék vagyunk a Szövetség pártra, büszkék vagyunk a Szövetség vezetőire, büszkék vagyunk az MKP-ból, a Hídból és az Összefogásból érkezett politikusokra is, hogy megértettétek az idők szavát, és világosan láttátok, látjátok azt, hogy az erős magyar képviseletnek az Összefogás, a Szövetség és a Híd és az MKP az alapja” – emelte ki.

Úgyhogy sok sikert kívánok nektek szombatra, és egészen biztosak lehettek abban, hogy mi is nagyon fogunk izgulni, szurkolni fogunk az egész nap folyamán, és várjuk a jó híreket” – közölte.

Ajánljuk még