Baleset

Vízelvezető árokba zuhant és meghalt egy biciklis Hajdú-Bihar vármegyében

Morawieczki figyelmeztette Zelenszkijt: Ne sértegesse még egyszer a lengyeleket!

| Szerző: hirado.hu
A lengyel miniszterelnök egyértelművé tette, hogy soha nem fogják megengedni azt a hangnemet, amelyet Volodmir Zelenszkij ukrán elnök ütött meg a minap az ENSZ közgyűlésén.

„Azt akarom mondani Zelenszkij elnöknek, hogy ne sértegesse még egyszer úgy a lengyeleket, mint ahogy ezt nemrég tette az ENSZ-ben tartott beszédében” – figyelmeztette a lengyel miniszterelnök Ukrajna vezetőjét pénteki beszédében, amelyet a lengyelországi Swidnikben mondott el egy naggyűlésen.

Kapcsolódó tartalom

A CNN amerikai tévécsatorna internetes híportáljának híradása szerint Mateusz Morawiecki azt is hozzátette, a „lengyelek soha nem fogják megengedni (ezt a hangnemet)”, valamint arra is figyelmeztetett, hogy Lengyelország jó hírének védelme nemcsak az ő kötelessége és becsületbeli ügye, de egyben a lengyel kormány legfontosabb feladatai – írja a CNN. 

Ahogy arról korábban a hirado.hu is beszámolt,

a két ország között nemrég megromlott a viszony, mivel a lengyelek – csakúgy, mint Magyarország és Szlovákia – egyértelművé tették, hogy nem engedik be a piacaikra az ukrán dömpinggabonát,

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig az ENSZ közgyűlésben erre úgy reagált: Lengyelország, Magyarország és Szlovákia „a politika színházában szolidaritást színlelnek, miközben egy gabonathrillert valósítanak meg.”

Az ukrán elnök sértő szavaira korábban lengyel kollégája is válaszolt már. Andrzej Duda elnök Ukrajnát egy fuldokló emberhez hasonlította, aki kapkodásával a segítségére sietőket is magával rántja. Morawieczki pedig a napokban bejelentette: nem szállítanak több fegyvert Ukrajnának a gabonavita miatt.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij ukrán államfő (b) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök megbeszélést folytat a kancellária varsói épületében 2023. április 5-én. (Fotó: MTI/EPA/PAP/Rafal Guz)

Ajánljuk még