Aktuális

Lezárják az M6-os autópálya egyik oldalát

Hírek érkeztek az autóút mellett talált kisoroszlán állapotáról

Eltévedt oroszlánkölyök kóborolt Szabadka és Csantavér között. Egy kamionos találta meg a fűben, közvetlenül az országút mellett. A szakemberek egyelőre nem tudják, hogy a 3-4 hónapos nőstény kölyök honnan szökött meg. A kisoroszlánt a palicsi állatkert vadállatoknak fenntartott menhelyére vitték.

A fejét simogatta a rendőr a talált oroszlánkölyöknek. Látszik, hogy az állat nyugodt volt és nem félt az emberektől.

A bajba jutott oroszlánkölyök nem is látszott ki a fűből. Ketten emelték ki a Szabadka és Csantavér közötti út mellett.

Először egy arra járó kamionos lett figyelmes a kóborló oroszlánkölyökre. Szloboda Zoltán szelfit is készített az állattal.

Miután a rendőrök kiérkeztek, azonnal megkezdték a mentőakciót. Az állat rendkívül barátságos volt, az egyik szakember egyenesen a kezéből itatta.

„Szabadka és Csantavér között találkozhattunk már kutyával, macskával, őzzel, sertéssel, de arra még nem volt példa, hogy valaki egy kisoroszlánnal találkozott volna. Furcsa módon csütörtök délelőtt ez is megtörtént, ugyanis egy erre járó kamionsofőr kisoroszlánt látott meg az út mentén” – mondta el az M1 tudósítója.

A vizsgálat után kiderült, hogy egy néhány hónapos nőstényről van szó, aki nagyon kimerült. A ragadozót állatkórházba szállították további kivizsgálásokra.

„Rossz állapotban van, szemmel láthatóan alultáplált, ezért nem is tudott elszökni a segítség elől. Az út mellett feküdt a fűben. A szakemberek a szabadkai állatkórházba vitték, ahol laborvizsgálatokat és röntgent is végeztek, hogy kiderüljön: az autósok elütötték-e a kölyköt” – mondta el a palicsi állatkert igazgatója.

A Pannon RTV azt írja, stabil a kölyök állapota, az eddigi vizsgálatok azonban azt mutatják, hogy a néhány hónapos kis állatnak izomsorvadása van és bélrendszeri gyulladásban szenved. Továbbá a húst sem ismeri fel táplálékként. A szakemberek infúzióban részesítették.

Szerbiában évek óta gondot okoznak a csempészett és törvénytelenül tartott állatok. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, hogy kiderüljön, ki és honnan szerezhette be a kölyköt.

Az oroszlán tartós elhelyezéséről később döntenek. De valószínűleg a Belgrádi Állatkert lesz majd a végleges otthona.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: M1

Ajánljuk még