Aktuális

Uniós biztossal tárgyalt Orbán Viktor

Nevetve várta a rendőröket a szökevény elítélt, akit harminc év bujkálás után fogtak el

| Szerző: hirado.hu
Több mint harminc év után elfogtak Mexikóban fogtak el egy szökevényt, akit gyilkossági kísérletért ítéltek el 1991-ben. Az FBI egy füles után bukkant a férfi nyomára, akit egy üdülőhelyen fogtak el.

Harminckét év bujkálás után Mexikóban fogtak el egy louisianai férfit, akit 1991-ben gyilkossági kísérletért ítéltek el.

Az FBI elmondta, hogy a 63 éves Greg Lawsont azután hurcolták vissza amerikai földre, hogy egy névtelen tippadó jelentette, hogy Huatulcóban, az ország délnyugati részén fekvő üdülőhelyen látta.

Az elfogásáról készült felvételen látható, amint a mexikói rendőrség átadja a férfit a louisianai hatóságoknak, miközben Lawson jókedvűen nevetgél.

Lawsont gyilkossági kísérletért ítélték el, mert megpróbálta lelőni gyermekkori barátját. Az incidens a helyiek szerint a legnagyobb lövöldözés volt, ami valaha történt Ringgoldban.

A lövöldözés előtt az akkor 31 éves Lawson megpróbálta leszorítani áldozata, Seth Garlington autóját az útról, ami verekedéshez vezetett a benzinkút parkolójában. A vita végül lövöldözéssel végződött. Garlington túlélte az életveszélyes sérüléseit, így Lawsont gyilkossági kísérlet miatt ítélték el, de megszökött a városból 1991 májusában.

Kapcsolódó tartalom

Az FBI az elmúlt 32 évben számos nyomot és állítólagos észlelést követett az Egyesült Államokban, de nem találták meg a férfit. Nemrégiben azonban egy megbízható tipp és a mexikói bevándorlási hatóságokkal összehangolt erőfeszítéseknek köszönhetően kedden elfogták Lawsont, és őrizetbe vették.

Lawsont bevándorlási szabálysértés miatt kitoloncolták, és Houstonba kísérték, ahol átadták a louisianai rendőrségnek, amely évtizedek óta kereste őt.

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: New York Post

Ajánljuk még