Gyász

Elhunyt a legendás operaénekes

Biden sikeresen újrázott: kétszer mondta el ugyanazt a beszédet

| Szerző: hirado.hu
Kétszer is megismételte szóról szóra ugyanazt a történetet Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke szerdán egy manhattani kampányfogadáson. Az Amy Goldman Fowler milliárdos örökösnő által rendezett összejövetelen történt botrányos elnöki szereplés ismét fölveti Biden elnökjelölti alkalmasságának kérdését.

Joe Biden elnök amerikai elnök a szerdai fogadáson

a 2017-es charlottesville-i zavargással és a 2020-as elnökjelöltséggel kapcsolatban mondott egy rövid beszédet.

A magát újraválasztatni kívánó, demokrata színekben politizáló elnök előadta: Donald Trump elnöksége idején, Barack Obama volt alelnökeként élvezte nyugdíjas éveit, amikor 2017 augusztusában jött a virginiai Charlottesville – számol be a New York Post.

Biden már most újra kezdte

A városban véres zavargások törtek ki azon a republikánusok által szervezett tüntetésen, amelyen az ellen tiltakoztak, hogy a városvezetés el akarta szállítani Robert Lee, az amerikai polgárháború legendás, a konföderációs erők legendás tábornokának szobrát. A tüntetők, válaszként az agresszív felhangokkal jelentkező BLM-mozgalomra, többek között azt skandálták, hogy a fehér életek is számítanak. Az eseményt fajgyűlölő elemek használták ki zavarkeltésre.

Kapcsolódó tartalom

Biden horogkeresztet és ku-klux-klanos felvonulókat emlegetett az esemény kapcsán, s arról beszélt, hogy egy fiatal nőt „megöltek” (autóval a tömegbe hajtott valaki). Hozzátette:

„a korábbi fickó” – avagy Donald Trump hivatalban levő elnök

erre azt mondta, hogy „mind a két oldalon vannak nagyon jó emberek”. (A szövegkörnyezetből kiragadott mondatrésszel szemben Trump mindkét felet elítélte – a szerk.)


Tiszta szívemből mondom, akkor döntöttem el, hogy újra indulok – fejezte be Joe Bien. Miután az elnök elmesélte, hogy a tágabb családja hogyan sürgette őt, hogy szálljon szembe Trumppal,

újra elkezdte a történetet: „Tudja, talán emlékszik arra, hogy, tudja, azok a charlottesville-i emberek,

ahogy jöttek és hordták azokat a horogkereszteket” – kezdett bele, szó szerint megismételve a teljes, imént elmondott beszédét.

Kóros jelenségek

Orvosszakértők szerint a mondatok, sőt egész történetek ismétlése – bár az időseknél gyakori –

a demencia, sőt akár az Alzheimer-kór korai, figyelmeztető jele lehet

– fűzi az esethez a New York Post.


Joe Biden szinte felsorolhatatlan mennyiségű – néha szó szerinti – botlást halmozott már fel, gyakran botrányt keltő viselkedése és zagyva beszéde az elnökhöz elvakultan hű, liberális, többségi média agyonhallgatása ellenére is széles körökben terjed a közösségi média felületein.

Kapcsolódó tartalom

Egy kiélezett,

eszkalálódó háborúval fenyegető helyzetben Joe Biden egyben az atomnagyhatalom Egyesült Államok haderejének főparancsnoka is,

bár ebben ő maga az alábbi felvétel tanúsága szerint nem annyira biztos.

Kiemelt kép: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az ENSZ-közgyűlés 78. ülésszakán az ENSZ székházában, New Yorkban 2023. szeptember 19-én (Fotó: Adam Gray/Getty Images)

Ajánljuk még