Időjárás

Jön a vihar! Térképen mutatjuk, mi várható

Beperlik a Google-t, miután halálba vezette a sofőrt az útvonaltervező

| Szerző: hirado.hu
Egy amerikai asszony beperelte a Google-t, miután a férje vízbe fulladt, amikor az útvonaltervező egy már leszakadt hídra vezette. A per szerint a tragédia előtt a csaknem egy évtizeddel megrongálódott híd miatt többen is jelezték a technológiai óriáscégnek, hogy frissítse az alkalmazást, azonban a Google semmilyen lépést sem tett.

Gondatlanság miatt indít pert egy észak-karolinai család a Google ellen, miután a technológiai óriáscég útvonaltervezőjének használata közben az apa lezuhant egy hídról és vízbe fulladt.

A benyújtott keresetben a család azért perli a céget, mert az nem frissítette a navigációs rendszerét.

Philip Paxson 2022. szeptember 30-án a legidősebb lánya születésnapi partijáról tartott hazafelé, amikor dzsipje egy patakba zuhant Hickoryban, és megfulladt. A 47 éves, kétgyermekes apa nem ismerte a környéket a sötét és viharos éjszakán, és az útvonaltervező egy olyan hídra irányította, amely csaknem egy évtizeddel korábban összeomlott, és amelyet soha nem javítottak meg.

Az út mentén sem korlát, sem figyelmeztető tábla nem volt kihelyezve, a férfi több mint hat métert zuhant. A rendőrök a férfit a részben víz alá merült, felborult dzsipben találták meg, az életét már nem tudták megmenteni.

A Paxson halálát megelőző években több ember is jelezte a techcégnek a leszakadt hidat – sürgetve, hogy frissítse az útvonal-információkat –, de a per állítása szerint semmi sem történt.

A beadvány egy másik hickoryi lakostól származó e-mail-feljegyzéseket is tartalmaz, ő 2020 szeptemberében a Google Maps Javaslat és szerkesztés funkcióját használta, hogy tájékoztassa a Google-t, hogy az autósokat átküldi a GPS az összeomlott hídon.

Egy második, 2020 novemberében küldött e-mailből kiderül, hogy a vállalat megkapta a jelentést, és felülvizsgálta a javasolt változtatást. A perben azt állítják, hogy a technológiai óriás a jelentés kézhezvétele után sem tett további lépéseket.

Kapcsolódó tartalom

„A pert az észak-karolinai Wake megyében indítottuk, mivel a Google jelen van az államban” – mondta Alicia Paxson, az elhunyt feleségének ügyvédje, Robert Zimmerman egy szerdai sajtótájékoztatón.

A perben nemcsak a Google-t, de több magántulajdon-kezelő céget is megneveznek, melyek a híd és a környező földterület karbantartásáért feleltek. Azzal vádolják ezeket a cégeket, hogy nem javították meg a megrongálódott hidat, és nem gondoskodtak megfelelő világításról, hogy megakadályozzák az emberek vízbe zuhanását.

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: New York Post

Ajánljuk még