Időjárás

Jön a vihar! Térképen mutatjuk, mi várható

Zaklatással zárult a német strandszezon: fiatal migránsok molesztáltak egy 13 éves lányt Kölnben

| Szerző: hirado.hu
Szexuális zaklatás miatt hallgatott ki a német rendőrség nyolc migráns hátterű fiatalembert, akik múlt vasárnap körbevettek és molesztáltak egy tizenéves lányt az egyik kölni strand medencéjében. A 13 éves lány az úszómester segítségéért kiáltott, az ő segítségével sikerült kiszabadulnia. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, de a gyanúsítottakat hazaengedték.

Csoportos zaklatás áldozatává vált egy 13 éves lány az Agrippa strandfürdőben múlt vasárnap. A kölni rendőrség közlése szerint a nyolc gyanúsított – akik szír, iraki és török állampolgárok – körbevették a diáklányt a strand külső medencéjében, miközben verbálisan és tettlegesen zaklatták.

Az első számú gyanúsított, egy 16 éves iraki fiú megragadta a lány bikinialsóját, s megpróbálta lehúzni

– számolt be a rendőrség szóvivője. A német közszolgálati ARD televízió beszámolója szerint az iraki–német fiú nem egyedül volt ennyire „bátor”, társai is segítettek neki.

Kapcsolódó tartalom

A lány sikított és segítségért kiáltott, ezt meghallva az úszómester sietett a segítségére, így tudott kiszabadulni zaklatói gyűrűjéből. Az úszómester értesítette a rendőrséget, hét járőrkocsival érkeztek a rendőrök helyszínre, és a medencénél igazoltatták, majd később kihallgatták a gyanúsítottakat.

A Stern magazin úgy értesült, a gyanúsítottak közül négy szíriai, három török, egy pedig iraki állampolgár. A kihallgatások után a 16 éves iraki fiút tartják az első számú gyanúsítottnak, aki a tanúvallomások szerint megpróbálta lerántani a lány bikinialsóját.

A rendőrség szexuális bántalmazással vádolja, de ennek foka még tisztázásra szorul

– mondta a rendőrség szóvivője.

Kapcsolódó tartalom

A komoly érzelmi traumát szenvedett diáklányt a szülei jelenlétében hallgatták ki a rendőrök, és a német igazságügyi minisztérium áldozatvédő szakemberei is felvették vele a kapcsolatot – számolt be honlapján a Stern magazin.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még