Rendkívüli

Kiderült, ő robbantott Esztergomban

Szuvenírt szeretett volna az Akropoliszról – letartóztatták, amint meglátták, mit tesz zsebre

| Szerző: hirado.hu
Lopással vádolnak egy turistát Görögországban, miután megpróbált ellopni egy ókori márványdarabot az athéni Akropolisznál. Az esetet egy másik turista vette észre, aki értesítette a hatóságokat.

Kapcsolódó tartalom

Letartóztattak egy román turistát kedden az athéni Akropolisznál, miután márványdarabokat próbált ellopni az ókori görög műemlékről.

A 36 éves férfit azután fogták el, hogy egy másik turista észrevette, amint gyanúsan ráteszi a kezét az Akropoliszra vezető kapu maradványaira.

Amikor a rendőrök kérdőre vonták, a turista azt állította, hogy nem tudta, hogy a kődarabok elvétele illegális, és hozzátette, hogy már úgyis letörték az építményt.

A feltételezett tolvaj ellen lopás miatt emeltek vádat, és valószínűleg a görög régiségtörvény alapján fogják felelősségre vonni, amely kimondja, hogy minden ókori kulturális tárgy és tulajdon az állam tulajdona.

Az Akropolisznál történt incidens korántsem az első eset volt, nyáron számos helyen rongáltak meg turisták műemlékeket. Néhány héttel ezelőtt egy turista felmászott Olaszországban a firenzei Neptun-kútra, és letört egy darabot a 16. századi szoborról.

Kapcsolódó tartalom

Júniusban pedig egy turista azzal indította a nyári szezont, hogy saját és barátnője nevét a római Colosseum falába véste, míg egy másik turista a Trevi-kútból akarta feltölteni a kulacsát.

Kiemelt kép: Turisták nézelődnek az Akropoliszon, a Parthenon körül (Fotó: MTI/EPA/Oresztiisz Panajotu)

Forrás: New York Post

Ajánljuk még