Aktuális

Négy és fél óráig tárgyaltak a robbantóval Esztergomban, de végül egy flexszel vágta el a gázpalackot

Összességében betartják a tűzszünetet Hegyi-Karabahban az örmény miniszterelnök szerint

Összességében betartják a tűzszünetet Hegyi-Karabahban – közölte csütörtökön Nikol Pasinján örmény miniszterelnök Jerevánban.

„A hegyi-karabahi védelmi hadsereg alakulatai még mindig azokon a helyeken állomásoznak, ahol éppen a tűzszünet aláírásakor tartózkodtak. Ugyanez vonatkozik az azeri fegyveres erőkre” – mondta Pasinján az örmény lakossághoz intézett, helyi hírportálokon közzétett videóüzenetében.

„Sajnos, ma történt egy incidens Sztyepanakert közelében, de általánosságban véve a fegyvernyugvást betartják” – tette hozzá. Pasinján egyben tagadta azokat az értesüléseket, hogy tömeges polgári áldozatai lettek volna a kedden kezdődött azeri katonai műveletnek.

Kapcsolódó tartalom

Közölte azt is, hogy Örményország kész befogadni a hegyi-karabahi menekülteket. „Tegnap tájékoztattak arról, hogy folynak a munkálatok, hogy negyvenezer családot befogadhassunk Örményországban Hegyi-Karabahból” – ismertette.

Hangsúlyozta, hogy jelenleg a helyi lakosság nincs közvetlen veszélyben. Jereváni adatok szerint mintegy 120 ezren élnek az Azerbajdzsánba ékelődött, de örmény többségű Hegyi-Karabah területén.

Kiemelt képen Nikol Pasinján (Fotó: MTI/EPA/Örmény kormány sajtószolgálata)

Ajánljuk még