Rendkívüli

Robbantás Esztergomban: egy rendőr és az elkövető meghalt, több egyenruhás megsérült

Kilépett a mosoda ajtaján, soha többé nem látták szülei a kilencéves kislányukat

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Több mint 50 év elteltével azonosították a férfit, aki elrabolt és meggyilkolt egy kilencéves kislányt az Egyesült Államokban.

A kilencéves Debbie Lynn Randall 1972 januárjában tűnt el, miután hazaindult a mosodából a georgiai Mariettában, de sosem érkezett meg. A keresésére indított kutatóakcióhoz több ezer ember csatlakozott, a kislányt pedig végül 16 nappal az eltűnése után holtan találták meg. A lányt többször is bántalmazták szexuálisan, mielőtt megfojtották.

Az idő előrehaladtával a nyomozók több szálon is elindultak, de eredménytelenül, a gyilkost nem találták meg.

Az új fejleményekre egészen 2001-ig kellett várni, amikor a nyomozók

hajszálakat és egy ruhadarabot újfajta DNS-vizsgálatnak vetették alá.

A technológia fejlődésének köszönhetően több potenciális gyanúsítottat is sikerült kizárni. Az ügy aktáit csupán 2015 májusában nyitották újra, amikor a bizonyítékokat egy törvényszéki orvosszakértőnek küldték frissített elemzésre.

Kapcsolódó tartalom

A vizsgálat sikeresnek bizonyult. Egy ismeretlen férfi profilját sikerült részlegesen rekonstruálni, majd négy évvel később a kislány rokonait is megtalálni, akik

az ügy sikeres lezárása érdekében további DNS-mintákat szolgáltattak a rendőrségnek.

A nyomozók végül megtalálták a gyilkost, aki addig nem szerepelt a gyanúsítottak listáján. Az elkövető azonban mint kiderült, 1974-ben öngyilkos lett. A holttestét exhumálták, a gyanú beigazolódott.

A kislány szülei azonban ezt már nem élhették meg, édesanyja 2018-ban, édesapja 2022-ben hunyt el. Egyedül a testvére volt jelen a gyilkos személyének kihirdetésén.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: Independent

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még