Fontos

Femke Bol világcsúccsal nyert 400 méteren a fedett pályás vb–n

Erdogan szerint a tervezett választások miatt aggódott Azerbajdzsán és Örményország

A tervezett hegyi-karabahi elnökválasztás miatt komolyan aggódott Örményország és Azerbajdzsán – mondta a török elnök újságíróknak New Yorkban.

Recep Tayyip Erdogan szerint Azerbajdzsán ezt a lépést a helyzetet tovább súlyosbító folyamatként érzékelte. Az elhangzott figyelmeztetések ellenére semmi sem változott, sőt a folyamat folytatódott, ezután lépett Azerbajdzsán, amely gyorsan bevégezte a hadműveletét – idézte az államfőt az Anadolu török állami hírügynökség.

Recep Tayyip Erdogan az interjúban, amelyet azután adott, hogy részt vett az ENSZ-közgyűlés ülésszakának általános vitájában, azt is kifejtette, hogy nem ért egyet azzal a negatív megközelítéssel, amellyel más vezetők Vlagyimir Putyin orosz elnököt kezelik.

Kapcsolódó tartalom

Kijelentette, hogy Oroszország nem olyan ország, amelyet semmibe lehet venni, és reményét fejezte ki, hogy megtalálják a megoldást, amellyel újra lehet éleszteni a fekete-tengeri gabonakereskedelmet. Moszkva júliusban mondta fel az ukrán gabona exportjáról előző évben az ENSZ és Törökország közvetítésével megkötött egyezményt.

Kapcsolódó tartalom

Recep Tayyip Erdogan azt is bejelentette, hogy Törökország és Izrael rövidesen közös lépéseket tesz az energiakitermelés területén. A török elnök kedden találkozott az ENSZ-ben Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. Erdogan közölte, kölcsönös látogatásokról állapodtak meg a következő időszakban, amelyek után fellendül az energiaipari együttműködés.

Ajánljuk még