Időjárás

Lecsapott a zivatar Budapestre, térképen mutatjuk elázunk-e később is

Elon Musk szerint a nyugati civilizáció teljes pusztulását akarják előidézni Sorosék

| Szerző: hirado.hu
A Soros-szervezet nyilvánvalóan nem akar mást, mint a nyugati civilizáció teljes pusztulását – így kommentált X-bejegyzésében Elon Musk egy olyan videót, mely az Olaszországra nehezedő migrációs nyomásról szól. Az amerikai–dél-afrikai milliárdos egy olyan felvételre reagált, amelyen az olasz hatóságok küzdenek az illegális migránsokkal Lampedusa szigetén.

Olaszország hat hónapos szükségállapotot rendelt el, mivel a Soros György vezette invázió eszkalálódik − írta a Musk által kommentált videót megosztó felhasználó. A posztoló ezt követően arról beszélt, hogy a szigetre az elmúlt héten naponta ötezernél is több illegális bevándorló érkezett, amellyel a hatóságok egyszerűen már nem tudnak mit kezdeni.

Kapcsolódó tartalom

Soros minden pénzét Olaszország ellen fordította az európai inváziójával

– zárta szavait a felhasználó.

Kapcsolódó tartalom

A Magyar Nemzet összefoglalójában arra hívta fel a figyelmet, hogy Olaszországban drámai a migrációs helyzet, a Giorgia Meloni vezette olasz kormány a hét elején döntött úgy, hogy kemény szigorításokat vezet be az illegális bevándorlók megfékezésére. Ennek keretein belül jól ellenőrizhető, kis lélekszámú településeken zárt táborokat hoznak létre a migránsoknak, amíg el nem bírálják menedékkérelmüket. Ha nem jogosultak menekültstátusra, rövid időn belül kitoloncolják őket az országból, vissza Afrikába.

Kapcsolódó tartalom

A portál felidézte, hogy Meloni koalíciós partnere, a Liga párt elnöke, Matteo Salvini keményen bírálta az Európai Uniót:

„Lampedusa megszállása azt mutatja, hogy az Európai Unió valójában nem létezik, süket és bűnrészes, magára hagyta a tagállamokat”

– húzta alá a politikus.

Kapcsolódó tartalom

A hétvégén a szigetre látogatott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy Melonival tárgyaljon a migrációs helyzet megoldásáról, azonban a két vezető álláspontja szinte semennyit nem közeledett. Az olasz miniszterelnök a nyár elején az uniós belügyminiszterek által elfogadott migrációs paktumot bírálta, mely szerinte nem alkalmas az illegális bevándorlás megfékezésére,

Von der Leyen továbbra is arról beszélt, hogy a migránsoknak biztonságos humanitárius folyósokat kell létrehozni,

hogy ne kelljen az emberkereskedőkre bízniuk az életüket.

Kapcsolódó tartalom

A helyeik szerint egyre nagyobb gondot okoz a migrációs krízis, mely tovább rontja a sziget hírét, így évről évre egyre kevesebb turista érkezik.

Kiemelt kép: Elon Musk dél-afrikai–amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

 

Ajánljuk még