Aktuális

Négy és fél óráig tárgyaltak a robbantóval Esztergomban, de végül egy flexszel vágta el a gázpalackot

Baku sürgősségi segélyszállítmányokat küld a hegyi-karabahi örményeknek

Sürgősségi élelmiszer -és üzemanyag-szállítmány küldéséről és egy újabb, a közeljövőben történő találkozóról is döntés született az Azerbajdzsán és a szakadár Hegyi-Karabah örmény vezetése közötti csütörtöki tárgyalások során – derül ki az azerbajdzsáni elnökségnek a megbeszélések után kiadott közleményéből.

A megállapodás értelmében az azeri adminisztráció teljesíti a hegyi-karabahi örmények kérését, és sürgősségi élelmiszer- és üzemanyag-szállítmányokat küld nekik.

Az azeri delegáció az azerbajdzsáni Yevlaxban tartott tárgyalások során felvázolta a hegyi-karabahi örmények társadalmi beilleszkedésére vonatkozó elképzeléseit is – írják a közleményben.

Kapcsolódó tartalom

A tárgyalásokon az azeri vezetés közleménye szerint az infrastruktúra helyreállításáról és az azerbajdzsáni alkotmány és törvények alapján szervezett tevékenységekről is szó esett.

A tervek szerint cél az óvodák és az iskolák fűtési rendszeréhez szükséges fűtőanyagok gyors biztosítása, valamint a sürgősségi orvosi igények ellátása, a tűzoltóság igényeinek biztosítása és a humanitárius segítségnyújtás is – áll a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még