Időjárás

Szükség lesz az esernyőre: mutatjuk, hol szakadhat le az ég

Szöul: Javulhatott az élelmezési helyzet Észak-Koreában

Az észak-koreai élelmezési helyzet javulásáról számolt be kedden a dél-koreai országegyesítési minisztérium az év első feléhez mérten.

Elképzelhető, hogy megváltozott az élelmezési helyzet Északon, mivel az ország növelte az élelmiszerimportot és jelentős előrehaladást ért el az árpa és a búza betakarításában is” – közölte újságírókkal a dél-koreai országegyesítési minisztérium egyik tisztviselője kedden.

Kapcsolódó tartalom

Elmondása szerint az év első felében tapasztalt élelmiszerhiány oka elsősorban elosztási probléma volt, nem pedig az abszolút értelemben vett élelmiszerhiány.

Oroszország élelmiszersegélyt ajánlott fel Észak-Koreának, de Phenjan visszautasította a felajánlást, arra hivatkozva, hogy külföldi segítség nélkül is elboldogul, mivel jó volt a termés – közölte Alekszandr Macegora, Oroszország észak-koreai nagykövete a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek adott interjúban.

Kapcsolódó tartalom

Észak-Korea krónikus élelmiszerhiánnyal küzd, amelyet az előző években tovább súlyosbítottak a nukleáris -és rakétaprogramok miatti globális szankciók, a kedvezőtlen időjárás és a koronavírus-járvány miatt bevezetett határzár. Egyes régiókban éhínség okozta halálesetekről számoltak be a határzár és az államilag ellenőrzött élelmiszerellátás zavarai miatt.

Ajánljuk még