Időjárás

Szükség lesz az esernyőre: mutatjuk, hol szakadhat le az ég

Sokkolta a strandolókat, mikor meglátták, mi tekereg a szörfös nyakán

| Szerző: hirado.hu
Megbüntettek egy szörföst Ausztráliában, miután magával vitte a tengerpartra a házi kedvencként tartott kígyóját. Az ausztrál vadvédelmi hatóság szerint a férfi megszegte a kígyótartásra vonatkozó engedélyét azzal, hogy kimozdította megszokott élőhelyéről a hüllőt, és több mint félmillió forintos büntetést szabott ki a felelőtlen gazdára.

Megbírságoltak egy férfit egy ausztrál strandon, Gold Coastban, miután filmre vette magát, ahogy „házi kedvencével”, egy szőnyegmintás pitonnal szörfözik.

Higor Fiuza és Shiva nevű kígyója hamar helyi hírességekké váltak, azonban a vadvédelmi hatóságok is megtalálták őket. A tisztviselők szerint a férfi megszegte a kígyótartással kapcsolatos engedélyét azzal, hogy közösségi térbe vitte a hüllőt. A hatóságok azután kezdtek nyomozni a férfi után, hogy a videója megjelent a közösségi médiában. Fiuza több mint félmillió forintnak megfelelő ausztrál dollár büntetést kapott.

Jonathan McDonald vadvilágért felelős tisztviselő szerint az őshonos állatoknak stresszt okoz, és viselkedésük kiszámíthatatlanná válik, ha kiragadják megszokott élőhelyükről.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: BBC

Ajánljuk még