Baleset

Két kamion ütközött össze, lezárták az autóutat

Oroszország légicsapásokat intézett ukrajnai célpontok ellen

Oroszország ismét légitámadásokat intézett ukrajnai célpontok ellen keddre virradóra, néhány órával az Ukrajnával szövetséges országok védelmi minisztereinek a németországi Ramstein amerikai légitámaszponton tartandó találkozója előtt.

Légicsapások érték többek között a nyugat-ukrajnai Lemberget, amely központi szerepet játszik a katonai utánpótlásban, és robbanások voltak Harkivban, Kramatorszkban, Szlovjanszkban, Herszonban, Odesszában, Krivij Rihben és Hmelnickijben is – jelentette az Ukrinform ukrán állami hírügynökség.

Kapcsolódó tartalom

A légiriadó Lemberg megyében csaknem két és fél óra hosszat tartott. A megyeközpontban, Lembergben robbanássorozat történt. Makszim Kozickij lembergi kormányzó közölte, hogy dróncsapás ért három raktárépületet az ipari övezetben. Hatalmas tűz ütött ki, amely 9400 négyzetméterre terjedt ki. Legalább egy ember meghalt, egy megsérült. A tüzet eddig nem sikerült eloltani.

Kozickij Telegram-üzenetében hangsúlyozta: hétköznapi ipari létesítményeket ért támadás, ahol nem tároltak semmiféle katonai jellegű felszerelést. Közlése szerint 18 drónt indítottak az orosz erők, ezek közül az ukrán légvédelem 15-öt tudott lelőni, köztük hetet közvetlenül a lembergi régió felett.

Hétfő éjjel hírek érkeztek orosz légicsapásokról a kelet-ukrajnai Harkiv ellen. A becsapódások ipari övezetet értek – közölte Ihor Terehov polgármester röviddel éjfél után a Telegramon.

Orosz részről ukrán ellencsapásokról adtak hírt. A dél-oroszországi Belgorod térségében a helyi hatóságok közlése szerint a légvédelemnek sikerült lelőnie három „légi célpontot”.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még