Gyász

Elhunyt Wilson Fittipaldi Forma–1-es pilóta

Már nem volt idő menekülni – akár egy cunami, úgy csapott le az étteremre

| Szerző: hirado.hu
Egy gyermeket majdnem magával sodort a gigantikus hullám.

Egy csoport strandoló éppen ebédelt egy tengerparti étteremben Southbroomban, Dél-Afrikában, amikor egy szempillantás alatt rémálommá vált a nyaralásuk. A videón jól látszik, hogy egy hatalmas hullám megállíthatatlanul elárasztja a homokot, majd becsapódik az étterembe, elárasztva azt.

@accuweather Shocking moment as a massive wave crashes into a South African beach restaurant, leaving several injured. A rising tide, with an above-average coefficient, can cause unusually large waves. #southafrica #southbroom #fyp #foryoupage #viral #wave #breakingnews #worldnews #destruction #surprise ♬ original sound – AccuWeather

A szokatlanul magas árapály okozta hullám kitörésekor több ember megsérült, sőt egy gyermeket majdnem a tengerbe sodort. Az étterem egyik vendége, Jason Livingstone filmre vette azt a pillanatot, amikor hirtelen nyakig érő víz borította be a helyet.

Az eset nem volt egyedi, vasárnap ugyanis több ilyen óriáshullám ért partot a Dél-Afrika part menti településein, melynek következtében két ember meghalt, és többen megsérültek – közölték a hatóságok.

Kapcsolódó tartalom

A helyi meteorológiai szolgálat 9,5 méteres hullámokat is regisztrált, amelyek tengerparti épületeket rongáltak meg, és autókat söpörtek végig parkolókon. Az ország partvonalának 50 százalékát sújtotta az ár, melyet a tavaszi dagály néven ismert jelenség okozott.

A két áldozat közül az egyik egy 93 éves nő volt, aki akkor sérült meg, amikor a víz egy parkolón söpört át a déli partvidéken lévő Wilderness területén.

Kapcsolódó tartalom

A partvidék több pontján is megduzzadt a tenger a hétvégén, amely korlátokat tört át, és épületeket, autóutakat öntött el. A Fokvároshoz közeli Gordon’s Bayben a víz felkapott néhány autót, másokat pedig teljesen maga alá temetett.

Ajánljuk még